Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 KALKONSCHNITZEL FÖ R 4 PERSONE R 4 k
alkonschnitzlar å ca 150 g 50 g rökt fläsk 20 små farskpotatisar 20 smålökar/steklök smör till stekning Vi dl vitvinsvinäger 4 dl hönsbuljong 2 dl ansade och delade bönor, t ex sockerärter, vaxbönor, bondbönor, haricots verts 100 g osaltat smör 1 tsk målen kummin 2 msk hackad körvel salt, peppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Strimla fläsket. Fräs det med potatis och lök i lite smör. Tillsätt vinägern, låt den koka in. 2. Häll pä buljongen, koka tills potatisen är nästan färdig. Tillsätt bönorna. Koka lite till. 3. Klicka i smöret under omrörning. Krvdda med kummin, körvel, salt och peppar. 4. Hetta upp en grillpanna. Grilla kalkonschnitzlarna ca 3 minuter per sida. Servera. Olas kommentar: Recept på en ganska smal rätt. Finns inte kalkon så kan man välja kyckling, kalv eller fläskkött. Eller varför inte en grillvänlig fisk! ÖLBRÄSERAD ÅL FÖ R 4 PERSONE R 500 g filéad rundrökt ål smör till stekning VA dl ljus öl FÖRLORAD E ÄGG : 4 ägg 2 tsk ättiksprit och 1 tsk salt per liter vatten till kokning SALLAD : 50 g rotselleri 2 dl finplockade, blandade örtkryddor, t ex dill, persilja, körvel och dragon Namn: Ola Andersson Ålder: 31 år Yrke: Kock på restaurang Hos Pelle I Göteborg Familj: Fru och två barn Bor: I Göteborg Nödvändigt i köket: Var sak på sin plats Onödigt vid spisen: Brist på ödmjukhet Råvara: Just nu tonfisk och kanin Härligt matminne: En tidig frukost på den stora fiskmarknaden I Tokyo. 2 msk rapsolja salt, peppar SKÅNESÅS : 1 dl hackad persilja 3 msk vatten saften av V2 citron 2 dl créme fraiche salt, peppar 2 msk Skåne Akvavit GÖ R SÅ HÄR : 1. Börja med äggen. Koka upp vatten med ättika och salt. Sänk värmen till sjudning. Dela äggen, ett och ett, i en kopp. Låt dem sakta glida ner i vattnet. 2. När vitan stelnat, ta upp äggen och lägg dem i ljummet vatten. Varmhåll. 3. Skär rotsellerin, till salladen, i fina strimlor. Blanda med örtkrvddorna och oljan. Smaka av med salt och peppar. 4. Mixa persiljan, till såsen, med vatten så det blir en slät massa. Tillsätt citronsaft och créme fraiche. Krydda. 5. Dela ålen i 8-12 långa smala bitar. Brvn dem i smör i mycket het panna. Häll på öl och bräsera i 2 minuter. 6. Lägg upp salladen på varma tallrikar. Arrangera ägg, sås och ål på detta. Olas kommentar: En personlig tolkning av receptet på skepparål. Det förlorade ägget kan bytas mot en god äggröra.
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32