Kollega 1
Kollega Sida 2
Kollega Sida 3
Kollega Sida 4
Kollega Sida 5
Kollega Sida 6
Kollega Sida 7
Kollega Sida 8
Kollega Sida 9
Kollega Sida 10
Kollega Sida 11
Kollega Sida 12
Kollega Sida 13
Kollega Sida 14
Kollega Sida 15
Kollega Sida 16
Kollega Sida 17
Kollega Sida 18
Kollega Sida 19
Kollega Sida 20
Kollega Sida 21
Kollega Sida 22
Kollega Sida 23
Kollega Sida 24
Kollega Sida 25
Kollega Sida 26
Kollega Sida 27
Kollega Sida 28
Kollega Sida 29
Kollega Sida 30
Kollega Sida 31
Kollega Sida 32
Kollega Sida 33
Kollega Sida 34
Kollega Sida 35
Kollega Sida 36
Kollega Sida 37
Kollega Sida 38 ÅSASMAT URBAN ORZOLEK redaktör: Ås
a Frisk, asa.frisk@ kollega.se En enkel gryta som bara blir godare om den görs dagen innan. Strössla över de tillbehör som du gillar. Valborgsmässogryta Valborgsmässogrytan anspelar på festligheter kring valborg men den är naturligtvis lika god att äta en annan dag. En gryta som är lätt att göra och rolig att äta för den är plockig med alla sina tillbehör. Valborgsmässogryta för 8-10 personer: 500 gram fl äskfi lé eller färsk skinka, strimlad i småbitar 1 kg nötfärs 4 msk olja 4 gula lökar 4 vitlöksklyftor 4 tsk curry 4 krm kardemumma 2 stötta lagerblad 1 dl tomatpuré 3-4 tsk salt 4 dl vatten 4 paprikor 6 dl Naturell yoghurt Pressad citronsaft från 1 citron Bryn fl äskfi lén och färsen i olja. Tillsätt hackad gul lök, pressad vitlök, curry, kardemumma, lagerblad, tomatpuré, salt, vat- ten och hälften av yoghurten. Låt puttra några minuter. Lägg i den hackade paprikan, koka utan lock i ungefär 10 minuter. Rör sedan i resten av yoghurten och citronsaften. Om du gör grytan dagen innan väntar du med att hälla i den sista yoghurten och citronsaften till det är dags att äta. Servera grytan med ris och olika tillbehör såsom färska gurkbitar, rödlöksringar, salta jordnötter, russin, hackad mandel, rostad kokos och böngroddar. Vinn köksprylar Varför är Valborgsmässogrytan rolig att äta? Mejla svaret till tavling@kollega.se senast 20 maj. Du kan vinna burkar, bunkar eller krukor. Burk för buljongen. Från Mique. Margrethe skålari olika storlekar. Från Cervera. 38 KOLLEGA 3-10 Kruka. Håll din kryddväxt pigg med självvattnande kruka. Från Mique. ÅSASMAT URBAN ORZOLEK redaktör: Åsa Frisk, asa.frisk@ kollega.se En enkel gryta som bara blir godare om den görs dagen innan. Strössla över de tillbehör som du gillar. Valborgsmässogryta Valborgsmässogrytan anspelar på festligheter kring valborg men den är naturligtvis lika god att äta en annan dag. En gryta som är lätt att göra och rolig att äta för den är plockig med alla sina tillbehör. Valborgsmässogryta för 8-10 personer: 500 gram fl äskfi lé eller färsk skinka, strimlad i småbitar 1 kg nötfärs 4 msk olja 4 gula lökar 4 vitlöksklyftor 4 tsk curry 4 krm kardemumma 2 stötta lagerblad 1 dl tomatpuré 3-4 tsk salt 4 dl vatten 4 paprikor 6 dl Naturell yoghurt Pressad citronsaft från 1 citron Bryn fl äskfi lén och färsen i olja. Tillsätt hackad gul lök, pressad vitlök, curry, kardemumma, lagerblad, tomatpuré, salt, vat- ten och hälften av yoghurten. Låt puttra några minuter. Lägg i den hackade paprikan, koka utan lock i ungefär 10 minuter. Rör sedan i resten av yoghurten och citronsaften. Om du gör grytan dagen innan väntar du med att hälla i den sista yoghurten och citronsaften till det är dags att äta. Servera grytan med ris och olika tillbehör såsom färska gurkbitar, rödlöksringar, salta jordnötter, russin, hackad mandel, rostad kokos och böngroddar. Vinn köksprylar Varför är Valborgsmässogrytan rolig att äta? Mejla svaret till tavling@kollega.se senast 20 maj. Du kan vinna burkar, bunkar eller krukor. Burk för buljongen. Från Mique. Margrethe skålari olika storlekar. Från Cervera. 38 KOLLEGA 3-10 Kruka. Håll din kryddväxt pigg med självvattnande kruka. Från Mique.
Kollega Sida 39
Kollega Sida 40
Kollega Sida 41
Kollega Sida 42
Kollega Sida 43
Kollega Sida 44
Kollega Sida 45
Kollega Sida 46
Kollega Sida 47
Kollega Sida 48
Kollega Sida 49
Kollega Sida 50
Kollega Sida 51
Kollega Sida 52
Kollega Sida 53
Kollega Sida 54
Kollega Sida 55
Kollega Sida 56
Kollega Sida 57
Kollega Sida 58
Kollega Sida 59
Kollega Sida 60
Kollega Sida 61
Kollega Sida 62
Kollega Sida 63
Kollega Sida 64
Kollega Sida 65
Kollega Sida 66
Kollega Sida 67
Kollega Sida 68