Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 Av E LISABET H E KSTRAN D H EMMINGSS
O N F OTO : K EN T J ARDHAMMA R En vårlig grönsakstallrik med en örtig gourmetkräm och Iätthalstrad kassler blir en god och festlig lördagsrätt. Låt dig inte avskräckas av det långa receptet, för både grönsaker och svamp kan förberedas i god tid. Sedan återstår bara de sista minuterna på spisen. Desserten med citruspäron och lyxig ägglikörglass kommer garanterat att göra succé! PRIMÖRTALLRIK FÖ R 4 PERSONE R 1 knippa färsk grön sparris, ca 400 g 3 stora morötter ca 500 g färsk spenat 1 knippa salladslök 2 vitlöksklyftor 10-15 schalottenlökar 200 g färska champinjoner eller ostronskivling ca 400 g kassler 2-3 msk smör eller margarin salt 1 msk pinjenötter eller solrosfrön GOURMETKRÄM : 1 burk gourmetkesella 2 msk riven pepparrot 2 msk hackad citronmeliss 2 msk hackad färsk basilika 1 knivsudd honung salt, nymald peppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Förbered grönsakerna: Dela sparrisen. Skala och hyvla morötterna med en osthyvel eller potatisskalare. Skölj spenaten mycket noga. Ansa och skär salladslöken i bitar. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skala och dela schalottenlökarna. 2. Dela svampen och skär sedan kasslern i tunna skivor. 3. Blanda samman kesella och örter till krämen. Smaka av med honung, salt och peppar. Ställ krämen kallt. • HI T KAN MAN FÖRBEREDA . 4. Koka sparrisbitarna mjuka i lättsaltat vatten 5-1 0 minuter. 5. Fräs morotslockarna mjuka i 1 msk smör, 4-5 minuter under lock. Salta. 6. Fräs spenatbladen för sig tillsammans med salladslök, vitlök och pinjenötter eller solrosfrön 5-1 0 minuter. Salta. 7. Stek svamp och schalottenlök i lite smör. 8. Halstra, grilla eller stek kasslerskivorna hastigt. Servera alltsammans med den kalla gourmetkrämen. CITRUSPÄRON FÖ R 4 PERSONE R 4 väl mogna päron 1 lime 1 citron V2-I dl strösocker 1 msk ljus sirap 1 msk smör GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 225 0 . Skala, dela och kärna ur päronen. 2. Tvätta citrusfrukterna noga och riv skalet fint. Pressa ur saften och häll den över päronhalvorna. 3. Placera päronen på ett smort ugnssäkert fat och häll över 1-2 msk citrussaft. 4. Strö på skal och socker. Ringla över sirap. Lägg en liten smörklick på varje päronhalva. Stek 10-1 5 minuter. 5. Servera päronen ljumma med t ex ägglikörglass.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32