Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 TÄRNA EN KORV. Ta bort emballage och
"plastskinn". Dela korven i ca 1 1/2 dm långa bitar. Skär på längden i 1-2 cm tjocka skivor. Ta bort understa skivan. Lägg de andra skivorna i en fin hög (som en återskapad korv). Skär ånyo längs med i 1-2 cm tjocka "strimlor", skär även den utelämnade skivan så. Lägg dessa "strimlor" tätt ihop och skär tvärs över i 1-2 cm stora tärningar. Obs! Det låter krångligare än vad det är! På samma sätt kan man skära korven i lite större, trekantiga bitar. Dela korven på längden en gång. Vänd och skär ytterligare en gång på längden. Nu har du fått fyra långa, trekantiga bitar. Skär sedan dessa tvärs över i lagom tjocka bitar. Falukorv - i djup tallrik Falukorv kan varieras i det oändliga. Här ger Stefan tips på tre rätter som är verkligt lättlagade. En med sur kål på burk, en med vita bönor y på burk och en med frysta grönsaker och potatis. VITA BÖNOR PA FALUVIS FÖR 4 PERSONER 400 g falukorv 2 burkar vita bönor tomatsås ä 400 g 1 liten röd paprika 2-3 msk hot chili GÖR SÅ HÄR 1. Dela falukorven i lillfingertjocka bitar. Stek dem hastigt. 2. Kärna ur och finhacka paprikan. 3. Tillsätt paprika och bönor. Låt småputtra i 5 minuter. Smaka av med hot chili. Del 3 FALUSOPPA MED FÖR 4 PERSONER 400 g falukorv 11/ 2 liter vatten 3 lagerblad 1/2 tsk timjan 4 hönsbuljongtärningar 550 g frysta höstgrönsaker 3 dl frys t tärnad potatis hackad persilja GÖR SÅ HÄR: TEFANS Av TONY WALLIN RECEPT: STEFAN TORSTENSSON FOTO: PEPE NILSSON GRÖNSAKER 1. Dela falukorven i bitar/tärningar. 2. Koka upp vattnet tillsammans med lagerblad och timjan i en stor kastrull. Lös buljongtärningarna. 3. Tillsätt grönsaker och potatis. 4. Koka några minuter tills allt är varmt. Garnera gärna med lite hackad persilja. KORV- OCH SURKALSGRYTA FOR 6 PERSONER 500 g falukorv 1 burk surkål , ca 500 g 1 msk kummin 2 lagerblad 1 1/2 liter vatten 3 hönsbuljongtärningar 600 g frys t pyttpotatis med lök GÖR SÅ HÄR: 1. Dela falukorven på längden, vänd och dela igen på längden. Skär tvärs över i bitar. 2. Skölj surkålen under rinnande vatten. Lägg den i en stor kastrull. Tillsätt kryddor och vatten. 3. Koka upp. Rör ner buljongtärningarna och koka i ca 20 minuter. 4. Tillsätt pyttpotatisen och falukorven. Koka upp, så att allt blir varmt.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32