Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 THAILÄNDSK SAUTÉ & PASTA Jordnötssmö
r ger en mustig smak åt den här snabba pastarätten. Om du vill kan du blanda ner små kycklingbitar eller snabbstekt fläskfilé. FÖ R 4 PERSONE R 300-400 g spagetti 1 msk rapsolja 350 g frysta wokgrönsaker 1 tsk curry, helst röd 1 dl jordnötssmör IV2 dl hönsbuljong, går bra med tärning 3 msk asiatisk chilisauce, eller stark tomatsås MEXIKAN S K LASAGNE På några minuter fixar du en kryddig lasagnegratäng. Sedan får den sköta sig själv i ugnen medan du ägnar dig åt annat. Hur kryddig du vill ha gratängen avgör du själv när du väljer tomatsalsan. Givetvis kan du också göra egen tomatsås. FÖ R 4 PERSONE R 200 g champinjoner 1 burk majskorn å 337 g 9 lasagneplattor 4 dl färdig tomat sal sa eller annan kryddig tomatsås 2V2 dl riven lagrad ost, ca 100 g 125 g keso ÄGGSTANNING : 3 dl mjölk 2 ä g g V2 tsk salt 1 tsk basilika TILLBEHÖR : marinerade bönor, bröd GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 175 0 . 2. Skiva champinjonerna tunt. Smörj en liten ugnsfast form, ca 1 1/2 liter. Bottna med 1/3 av majsen och 1/3 av champinjonerna. Täck med tre lasagneplattor. 3. Fortsätt med ett lager champinjoner, majs, 2 dl tomatsalsa och 1 dl riven ost. Lägg på vtterligare tre lasagneplattor. 4. Bred ut keso, majs, champinjoner och 1 dl ost. Lägg på det sista lagret lasagneplattor. 5. Vispa samman ägg, mjölk, smulad basilika och salt. 6. Slå äggstanningen över lasagnen. Täck med den återstående tomatsalsan och toppa med den sista osten. Tryck till lasagneplattorna så vätskan når över ytan. 7. Grädda i ca 1 timme och 20 minuter. Trvck till lasagneplattorna minst en gång till så att översta lagret inte blir för torrt. Om ytan börjar se bränd ut kan du täcka med aluminiumfolie. 8. Tag ut formen och låt lasagnen stå till sig i 20 minuter innan du senerar. INDISK LAMMFÄRS GRYTA Currydoftande lamm passar lika bra till pasta som till ris. Naturligtvis går det fint att använda vanlig köttfärs istället. FÖ R 4 PERSONE R 300-400 g tagliatelle 300 g lammfärs 1 gul lök 2 msk smör 1 msk curry V2 tsk mald spiskummin ev 2 krm hela kardemummakärnor, eller 1 krm mald kardemumma 1 msk tomatpuré 1 dl passerade tomater 1 dl vatten 1 vitlöksklyfta V2 tsk salt 1 paket fryst bladspenat å 250 g 1 dl matlagningsyoghurt TILLBEHÖR : vitkålssallad med apelsin och russin GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och skiva löken. Bryn den i smöret tillsammans med lammfärs, curry, spiskummin och kardemummakärnor. 2. Blanda ner tomatpurén och fräs i ytterligare någon minut. 3. Slå på de passerade tomaterna och vattnet. Pressa ner vitlöksklvftan och salta. Låt puttra under lock ca 15 minuter. 4. Hacka spenaten grovt och blanda ner den och matlagningsyoghurten. Värm grytan men låt den inte koka. Servera med en vitkålssallad. KYCKLING I SÖTSUR SÅS I Kina tillverkar man ofta sin "pasta" av ris eller mungbönor. Risnudlarna som används till det här receptet har en mild och fin smak men är känsliga för överkokning. Så pass på vid spisen! FÖ R 4 PERSONE R 400 g risnudlar 3 kycklingfiléer, ca 350 g 1 rödlök, ca 75 g salt 1 msk rostad lök 2 msk grovhackade jordnötter GÖ R SÅ HÄR : 1. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs grönsakerna tillsammans med curryn i ett par minuter. 2. Vispa samman jordnötssmör, buljong och chilisauce. 3. Slå blandningen över grönsakerna och låt sjuda någon minut. Smaka av med salt och ev mer chilisauce/tomatsås. 4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strö rostad lök och jordnötter över anrättningen.
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32