Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 Foto : Lars Paulsson DEN UNDERBARA M
ATRESAN Malin Söderström är uppvuxen på färsk strömming. På söndagarna åt familjen saltströmming istället för stek. Så hon känner sig hemma när fiskaren Roger Jönsson kommer in med båten full av havets silver. Höga kusten tar emot oss i /iocA/andsfaget sin allra vackraste höstskrud. Luften är klar och härlig att andas. Vi har gjort ett nedslag i fiskeläget Norrfällsviken, i Ångermanland. Här lever fiskaren Roger Jönsson och hans fru Sigrid. De bedriver fiske året runt, och sommartid även camping och krog. Under sommaren bor de i en fiskestuga, alldeles intill vattnet. Alla i teveteamet är tagna av naturens skönhet, men kocken Malin Söderström är van. Hon har tillbringat nästan alla sina barndomssomrar vid ett fiskeläge i södra Norrland. -Vid femtiden på morgnarna kom fiskebåtarna in i hamnen. Det blev färsk strömming till både lunch och middag. I Rogers och Sigrids båt ligger 500-600 kilo färsk strömming. Den glänser och glittrar, det är inte underligt att den kallas för just havets silver. Ögonen är klara och så doftar det hav. Malin har ett enkelt tips till den som gillar fisk. Be att få lukta på fisken innan ni köper den. Färsk fisk ska dofta hav, ingenting annat. Medan vi står mammas lilla kök rensar Malin strömming med vana händer. Hon föredrar att grava eller koka in strömmingsrulader i ättikslag, kallas även rollmops. En annan av Malins favoriter är kokt saltströmming med skalpotatis och rödbetor. Vintertid åt familjen det nästan varje söndag. Det finns bara ett MEN med strömming, massor av ben... Roger kommer in och visar stolt sin egentillverkade surströmming, döpt efter mamma, Göta. Malin skruvar intresserat på burken. Sådan Norrlandstös hon är, älskar hon surströmming! Den ska serveras på hårt fortsättning på sidan 14 i Rogers
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32