Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 SKÄRETS FISKSOPPA FÖ R 4 PERSONE R 40
0 g fiskfilé, t ex havskatt, lax eller pigghaj 4 havskräftor (kan uteslutas) 20 blåmusslor (skalade, på burk, går utmärkt) 20 skalade räkor TIL L SOPPAN : 1 fänkål 1 morot 1 gul lök 1 purjolök Vi stjälk selleri 2 tomater 2 vitlöksklyftor Vi flaska vitt vin (37,5 cl) Vt dl tomatpuré 1 g saffran (2 paket) 1 msk smör 1 liter fiskbuljong (tärning går utmärkt!) 1 tsk hackad färsk timjan, eller 1 krm torkad 2 lagerblad salt och ka j en ii peppar TIL L MOLIN : 4-5 vitlöksklyftor 1 ä gS 2 krm salt 2Vi dl raps- eller majsolja 1-2 msk pressad citronsaft Vi krm kajennpeppar TIL L SERVERINGEN : 1 dl riven lagrad svensk ost rostat vitlöksbröd GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och tärna alla grönsaker fint. Fräs dem i lite smör några minuter, de ska bara bli mjuka och inte fä någon färg. Rör ner tomatpuré och saffran. 2. Häll i vinet och koka ihop vätskan tills hälften återstår. Blanda sedan vätskan med fiskbuljongen i en rejäl gryta. Tillsätt timjan och lagerblad. 3. Låt soppan koka försiktigt i ca 2 0 minuter. Smaksätt med salt och peppar. 4. Gör aiolin under tiden. Skala vitlökarna. Kör vitlök, ägg och salt ca 15 sekunder i matberedare. Späd med oljan under mixning. Smaksätt med citronsaft och kajennpeppar. 5. Dela fiskfiléerna i några centimeter stora bitar. Lägg i fisk- och skaldjursbitarna när fem minuter återstår av soppans koktid. 6. Servera med riven ost, aioli samt rostat vitlöksbröd. •
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32