Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 RIMMAD TORSK FÖ R 4 PERSONE R 4 bita
r torskfilé å 125 g 100 g kokt torskrom mjöl, ägg och ströbröd till panering majsolja till fritering RIMLAG : 1 dl grovt salt 1 liter vatten 10 dillstjälkar BULJONGKOKT A GRÖNSAKER : 6 dl fiskbuljong saften av 1 citron Vi påse saffran å Vi g 1 tsk anis 8 potatisar 12 späda morötter 3 palsternackor 8 sticklökar 8 gröna sparrisar lVi msk färskriven pepparrot salt Vi msk arrowrot eller maizena GÖ R SÅ HÄR : 1. Koka upp ingredienserna till rimlagen. Kyl den. Slå lagen över fiskfiléerna. 2. Låt ligga ca 3 timmar. Se till att fisken är täckt och ej ligge r för trångt, det är viktigt att lagen kommer åt hela fiskytan. 3. Koka upp buljongen. Tillsätt citronsaft, saffran och anis. 4. Skär grönsakerna i grova bitar. Koka dem försiktigt i buljongen - lägg ner dem i turordning efter hur länge de behöver koka. 5. Ta upp grönsakerna och håll dem varma. Sjud torskfiléerna tills fiskköttet skivar sig av ett lätt tryck med en gaffel. 6. Skär torskrommen i skivor. Vänd dem i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Hetta upp majsolja. Stek/fritera torskrommen tills den är gyllenbrun. 7. Ge buljongen ett uppkok, blanda ner pepparroten. Red med arrovvTot/maizena. 8. Lägg grönsaker, torskrom och torskfilé i djupa tallrikar. Häll på buljong. Servera gärna med en klick örtyoghurt. KAPRISFYIXD STRÖMMING FÖ R 4 PERSONE R 12-16 urbenade strömmingar 2 dl kapris 2 msk finskuren gräslök 2 msk färskriven pepparrot 2 msk finskuren dill 150 g philadclphiaost nymalen vitpeppar olja VARM POTATISSALLAD : 10 kokta, kalla mandel- eller farskpotatisar 2 paprikor Vi zucchini å ca 150 g 2 tomater 3 msk olja 2 msk vinäger salt, peppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 250 0 ta ut och lägg paprikorna i en skål med isvatten, sedan är det lätt att dra av skinnet. 7. Skär potatisen i Vi cm tjocka skivor. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär i tärningar. 8. Strimla paprikorna. Skär zucchinin i bitar lika stora som potatisskivorna. 9. Värm/hetta upp oljan i en wok eller högkantad stekpanna. Lägg i potatis och zucchini. Värm dem i oljan. Tillsätt paprikan. Krydda med vinäger, salt och peppar. Vänd ner tomaterna strax före serveringen. 10. Gnid in strömmingarna med lite olja. Hetta upp en "teflon"/ , övervärOrtyoghurt: Mixa 2 dl matlagningsyoghurt med 1/2 dl hackad persilja och 2 msk finhackad basilika, 2 msk finhackad körvel och 11/ 2 krm honung. Smaka av med salt och peppar. me om det finns. 2. Grovhacka kaprisen. Blanda med gräslök, dill och pepparrot. 3. Rör ner philadelphiaosten. Salta och peppra. 4. Torka strömmingarna väl på hushållspapper. Klicka kaprisröra på strömmingarna, vik ihop så att de ser hela ut. 5. GÖ R POTATISSALLADEN . Dela paprikorna på längden. Olja in dem lätt på skalsidan. Lägg på plåt med skalsidan upp. 6. Sätt in i ugnen. När skinnet börjar bubbla sig och bli svart, plastbelagd panna eller gjutjärnspanna. Den ska vara riktigt het när strömmingarna läggs ner. Halstra eller stek strömmingarna ca 2 minuter per sida. 11. Servera strömmingarna med potatissalladen, garnera med t ex kaprisäpplen (stora kapris med stjälk) eller vanlig kapris. Malins kommentar: Kapris och pepparrot passar utmärkt till strömmingen. Philadelphiaosten ger en fin konsistens och lite ostsmak. Kokt potatis eller mos är utmärkta alternativ 1 ill potatis Salladen
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32