Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 AV LISA FÖRARE WINBLADH FOTO: JOEL W
ÅREUS Jösses! Snart middagsdags, magen kurrar och tiden är knapp. Pasta blir lösningen. Här bjuds enkla och mättande recept med smaker från jordens alla hörn. PASTA MED KYCKLINGLEVER FÖ R 4 PERSONE R 350-400 g pastafjärilar 1 paket fryst kycklinglever, ca 400 g 50 g hasselnötter 1 msk smör 2Vi dl matlagningsgrädde 1 knippa gräslök Vi tsk sal via 2 dl små frysta ärter, ca 175 g salt, nymalen svartpeppar TILLBEHÖR : äppeltärningar GÖ R SÅ HÄR : 1. Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i torr panna under omrörning någon minut tills de fått färg och arom. 2. Tina och låt kycklinglevern rinna av ordentligt. Klappa den torr med lite hushållspapper. Stek levern i smör på medelhög värme tills den fått fin färg. 3. Slå på grädden, smula ner salvia och låt puttra knappt 10 minuter. 4. Blanda ner ärterna. Finhacka gräslöken och vänd ner den. Smaka av med salt och peppar. 5. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Lägg upp, garnera med hackat äpple och de rostade hasselnötterna. SAFFRANSDOFTANDE GNOCCHISALLAD Saffran ger vardagen en gvllene kant. I det här receptet samsas saffran med apelsin, rosmarin och skaldjur. Till vardags väljer vi kanske musslor på burk och några räkor. Men med mer exklusiva skaldjur, färska krvddörter och några hackade soltorkade tomater har du fått en riktig festrätt. Salladen är lika god varm som kall. FÖ R 4 PERSONE R 400 g gnocchi, eller liknande pasta 2 morötter, ca 150 g 1 stor fänkål, ca 150 g 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 1 liten burk musslor å 150 g 400 g räkor med skal eller ca 150 g skalade räkor DRESSING : 1 paket saffran ä Vi g 2-3 krm salt 2 msk äppelcidervinäger Vi tsk rosmarin 2 krm grovmalen svartpeppar saft av en apelsin finrivet skal av l A apelsin 2 msk olivolja TILLBEHÖR : vitlöksbröd, grönsallad GÖ R SÅ HÄR : 1. Blanda samman saffran, salt, äppelcidervinäger, rosmarin, svartpeppar, apelsinsaft och rivet apelsinskal. Vispa ner oljan. Låt stå och samla smak. 2. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Spola pastan under kallt vatten och låt den sedan rinna av ordentligt. 3. Skala och strimla morötterna fint. Ansa och strimla fänkålen. Fräs grönsakerna i olivoljan tillsammans med den pressade vitlöken tills de nätt och jämnt mjuknat. 4. Blanda pastan med dressingen. Vänd ner skaldjuren och de frästa grönsakerna. Garnera gärna med färska krvddörter.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32