Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 fortsättning PIERRE WHITES CITRONTÅRT
A FÖ R 6-8 PERSONE R TIL L BOTTNEN : 4 dl vetemjöl IV2 dl florsocker 125 g smör g g 1 ä TIL L FYLLNING : 6 ägg 2 Vi dl strösocker 2-3 citroner 2 dl vispgrädde GÖ R SÅ HÄR : 1. Mixa samtliga ingredienser till bottnen i en matberedare. När degen blivit slät, lägg den i folie och i kylskåpet. Den bör vila kallt minst en timme. 2. Sätt ugnen på 200 0 . 3. Kavla ut degen och klä en form med höga kanter (ca 26 cm i diameter) med degen. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna. 4. Vispa ägg, socker och de rivna citronskalen tills sockret löst sig. Häll i den pressade citronsaften och grädden. 5. Sänk ugnstemperaturen till 150 0 . Häll den färdiga fyllningen över tårtbottnen. Grädda tårtan i ca 50-60 minuter. Låt svalna före servering. PIGGHAJ MED RÖDVINS SÅS FÖ R 4 PERSONE R 600 g filé av pigghaj, havskatt eller torsk 1 vitlöksklyfta 1 morot 1 gul lök V2 purjolök 1 fl rödvin (75 cl) 2 kvistar färsk timjan, eller 2 krm torkad 2 lagerblad 10 vitpepparkorn 2 msk smör 1 dl grädde TIL L SERVERING : 8 sticklökar 20 sparrisar GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och tärna grönsakerna grovt. Lägg dem i en bunke tillsammans med fiskfilén, rödvinet och kryddorna. Låt marinera i kylskåp i ett dygn. 2. Ta upp och torka av fiskfilén. Bryn tillsammans med de tärnade grönsakerna. 3. Häll marinaden i pannan och låt sjuda några minuter. Lvft sedan bort fisken och koka marinaden tills 1 dl återstår. 4. Häll i grädden och smaksätt med salt och peppar. Låt koka ytterligare några minuter och sila därefter vätskan. Vispa i smöret precis före servering. 5. Dela pigghajen i fyra delar och häll såsen över. Servera med grillad sticklök och sparris som först fått ett kort uppkok. • Daniel lägger fisken underst, därefter sticklöken, som halverats, och avslutar med sparrisen. Slutligen häller han sås runt om.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32