Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 Fisk , p å B : oc h at t behöv a Bil
lig a vi kö k in n so m kosta r MANDAG: Gröna baconplättar (4 port.) Skala och riv med matberedarens fina skiva i morot, i liten palsternacka, i bit rotselleri och i squash. Strimla i pkt (ca 140 g) bacon. Fräs bacon och grönsaksrivet i baconfettet. Vispa samman 3 ägg, 3 dl mjölk, 3 msk maizena, 1/2 tsk salt och 1 tsk basilika. Smält 2 msk margarin eller smör och vispa ner i äggsmeten tillsammans med fräset. Hetta upp en plättlagg och smörj första gången. Häll i 1 msk smet i varje hål. Grädda på båda sidor. Servera med créme fraiche smaksatt med hackad gräslök och en sallad. TISDAG: Lasagne på vårt vis (4 port.) Bryn ca 400 g kycklingfilé i lite olja. Salta och peppra. Koka upp 4 dl mjölk. Red av med 2 msk vetemjöl utrört i lite kall mjölk. Låt såsen koka ca 5 minuter. Salta, peppra och tillsätt 2 dl gratängost. Putsa 2 endiver. Ta bort 8 blad. Skiva resten. Skiva 4 tomater. Lägg endivestrimlet i en lätt smord ugnssäker form. Lägg kycklingbitarna över och täck med tomater. Fördela såsen över och strö på 1/2-1 dl ost. Gratinera i 200°C, ca 30 minuter. Dekorera med endivebladen och persilja. Bröd och ev kokt potatis till. ONSDAG: Pcpparstekt torsk med citronsås (4 port.) Smält 2 msk matfett. Stek 400-500 g torskfilé på båda sidor i pannan. Krydda med salt och grovkrossad citron-, rosé- och grönpeppar (ca 1 tsk). Blanda 2 dl matlagningsyoghurt med 1 tsk rivet citronskal. Servera fisken med såsen, kokt potatis och mycket citron. Råkostsallad till. TORSDAG: Strimmelsoppa (4 port.) Strimla ca 500 g vitkål fint. Skala och strimla 1-2 gula lökar. Fräs detta i 2 msk olja i en gryta stor nog för soppkök. Häll på 1 1/2 liter vatten och smula ner 2 grönsaksbuljongtärningar. Krydda med 1 msk tomatpuré, 1/2 msk kummin, 1 krm svartpeppar och 1 pressad vitlöksklyfta. Låt koka 15-20 minuter. Skär 2-3 starka korvar i sneda bitar och lägg i soppan. Servera med bröd. FREDAG: Irländsk gryta (4 port.) Skär ca 1 kg lammkött från bringa, bog eller rygg i bitar. Bryn i 1-2 msk olja. Tillsätt 3 dl öl. Koka ca 20 minuter. Skala 2 morötter, 1 bit kålrot, 1 palsternacka och 4-5 potatisar och skär i stora bitar. Lägg i detta i grytan. Krydda med 1 tsk rosmarin, 1 tsk salt, 5-6 svartpepparkorn, 1-2 lagerblad. Koka tills rotfrukterna är klara och köttet mört. Servera med bladpersilja och bröd. A v Birgitt a Rasmusson , che f fö r IC A Provkö k Foto : Jann e Hansso n
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32