Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 AV JOSEPHINE CARR RECEPT CLAES CHRIS
TIANSON EOTO PEPE NILSSON Ett nybakat bröd, en flaska vin, några goda vänner. Svårare än så behöver det inte vara att göra en trevlig kväll, om man lyder Claes Christiansons råd. Han är bagaren som levt med bröd i hela sitt liv. M Somliga män blir tårögda av en tjusig kvinna, Claes Christianson blir det av ett vackert bröd! Han är född i föräldrarnas bageri. För honom är bröd både historia, barndom, doft och känsla. Far och mor drev ett gammalt finbageri i Saltsjöbaden. Det har bakats i huset sedan 1902. I Claes föräldrahem sov ingen längre än till klockan sju... I elvaårsåldern fick sonen hjälpa till som så kallad sumphålspvs. Sumphålan, det var den stora grop i golvet där en man fick stå för att nå nedersta ugnsluckan. En varm men lärorik erfarenhet. Han utbildade sig till ekonom men återinkallades så småningom i familjerörelsen. I början av 1980-talet var det dags att expandera. Claes och svågern startade trendiga Café Gateau mitt i Stockholm. Där köade innefolket för att få frottera sig över kaffe, smörgåsar och bakverk. Idag har Claes gått vidare och driver bland annat Prinsens Kök ute på Prins Eugens Waldemarsudde, bageriet Brödbutiken samt Gateau i Sturegallerian. Tiden med det första Café Gateau och senare nattklubben Sturecompagniet inspirerar honom fortfarande. -V i lyfte in köket i bageriet och började låna tvpiska kökskryddor. Numera smaksätter vi våra bröd med kryddor som jalapeno, provensalska kryddor, vitlök, oregano, tomater och basilika. Fantasin är enda begränsningen. Nu går utvecklingen åt andra hållet också, kockarna lånar brödkryddor, berättar Claes. texten fortsätter på sid 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36