Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 Billiga veckan En matsedel från ICA
Provkök som innehåller lätt- och snabblagad mat som kostar max 15 kronor per portion. TISDAG Novemberpizza (4—6 port) Blanda 5 dl vetemjöl med 1 1/2 tsk bakpulver, 1 krm salt c 75 g margarin, skuret i bitar. Blanda i matberedare eller för hand till en A grynig massa. Tillsätt j 2 dl filmjölk. Dela degen i 4-6 delar. Platta \ ' ut varje del till en rund platta 15 cm i diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Skala 2 gula lökar och 3 äpplen. Riv båd sorterna grovt. Fräs det rivna olja. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och 1 tsk kummin. Fördela röran över pizzabottnarna. Strimla och strö över ca 150 g rökt skinka och 2-3 dl riven ost. Grädda i 225°c, 12-15 minuter. Servera med isbergssallad. ONSDAG Röd fisksoppa ( 4 port) MANDAG Färsiga lökar (4 port) Skala 4 stora lökar. Dela i halvor. Förväll dem i lätts ältat vatten ca 5 minuter. Ta ur de innersta skalen så att en skål bildas. Hacka ca 1 dl persilja. Tärna 2 tomater. Blanda 400 g biandfärs med 1 tsk salt, 1 krm peppar, persiljan, tomathacket och 2 dl mjölk till en smidig färs. Hacka ca 1 dl av den borttagna löken. Rör ner den i färsen. Ställ lökskålarna i en ugnssäker form. Fyll dem med färs. Häll en burk krossade tomater som kryddas med 1 tsk timjan, 1 tsk salt och lite peppar runt lökarna. Ställ in i ugn 200°c, ca 35 minuter. Strö på riven ost och gratinera ytterligare 5-10 minuter. Servera med ris eller pasta. Skölj och skär 1 zucchini i bitar. Kärna ur och skär 1-2 röda paprikor i bitar. Skala och hacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Fräs allt det gröna i 1-2 msk olja några minuter. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar, 1 tsk torkad timjan eller 1 msk färsk och 1 tsk rosmarin. Häll på 1 burk krossade tomater å 400 g och 8 dl vatten. Låt koka ca 10 minuter. Dela 400 g torskfilé i bitar. Lägg ner i soppan och låt koka i 5 minuter. Servera soppan med hackad gräslök över och gratinerad ostsmörgås. TORSDAG Gratäng med stekt korv (4 port) Skala 8-10 potatisar, 2 palsternackor och 2 morötter. Skiva gärna med hjälp av matberedarens skärskiva. Varva i en lätt smord ugnssäker form. Salta och peppra mellan lagren. Häll på 2-3 dl grädde. Strö på 2-3 dl riven ost. Ställ in i ugn 2oo°c, ca 40 minuter eller i mikrovågsugn på full effekt i ca 15 minuter. Servera med stekt prinskorv. FREDAG Laxwok ( 4 port) Tina 500 g lax. Skär bort ben och skinn. Skär fiskköttet i kuber ca 2x2 cm. Skölj och strimla 1 purjolök. Ansa och skiva ca 200 g champinjoner. Värm 2 msk olja i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg ner laxen och fräs den i oljan några minuter. Ta upp och fyll på med purjo och svamp. Tillsätt 1 paket wokgrönsaker. Låt allt bli riktigt varmt. Rör ner laxen. Smaka av med 1 dl olja, 1-2 msk torr sherry, salt och peppar och vitlökssalt. Servera med ris och sallad. A v Birgitt a Rasmusson , che f fö r ICA Provkä k Foto : Jann e Hansso n
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36