Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 Dahlboms, onsdagar. Bröder med smak
för kött Bröderna Dahlboms har blivit ett begrepp i Krogsverige. Inte bara för att de driver en krog med samma namn utan också för att båda två lyckats med bedriften av bli Årets kock, senast i år var det lillbrorsan Jonas som knep medaljen. Anders klarade av den bedriften 1993. Trots att de är västkustbor Wayne's bakfery på Kungsholmen i Stockholm dukade upp den här brickan med olika sorters kaffe och mackor. - FOTO: PER-ERIK BERGLUND Kaffe & macka på nytt sätt Det kom ett brev från Marie Eriksson i Nyköping: "Hej Buffés alla medarbetare. Snälla ni, berätta vad ni känner till om bagels oeh paninis. Jag skulle också vilja veta mer om espresso, cappuccino och caffe latte. Tack om ni kan svara och för en bra tidning." AV ANNA GIDGÅRD • Caffé latte och Café au lait är nästan samma sak, bara det att det förstnämnda är italienska och det sistnämnda franska. Caffc latte består av hälften starkt kaffe och hälften varm mjölk, och passar bra att dricka på morgonen eller som ett "mellanmål". Café au lait gör man genom att blanda espresso med den varma mjölken. Espresso då? Jo, det är ett starkt kaffe gjort av en speciell kaffesort i en särskild espressobryggare, som brygger kaffet under stort tryck. Men det går att fuska. Italienska mockabryggare i aluminium kostar inte mer än strax över en hundralapp och om man använder espressokaffe i den så blir det ganska likt originalet. Espresson dricker man i små koppar, gärna efter en god middag. Cappuccino är en espresso med skummjölk ovanpå. Det går att köpa espressomaskiner som även har mjölkångare, men det går också att vispa upp skum av mjölk som man värmer på spisen. Lättmjölk ger ett fint, fast skum, men standardmjölk ger ett godare skum. Så till smörgåsarna. Panini är italienska och betyder "litet bröd". Det är en lunchsmörgås på vitt eller grovt bröd som kan vara fylld med nästan vad som helst. Ett företag som heter Panini i Stockholm har ungefär 40 olika fyllningar till sina italienska mackor! Bagels kommer från USA och är ett bröd som är format som en ring. Det bakas faktiskt så att man efter jäsningen kokar degen innan den ska in i ugnen. Det gör att bageln blir ganska seg och kompakt. Till fyllning använder man Philadelphiaost som bas och sedan kan man använda allt från endast lite lök och tomat, till lite mer lyxigt pålägg som rökt lax eller kalkon. Ibland är bageln smaksatt, exempelvis med kanel. Det passar bra till frukost om man rostar brödet. Submarine är ett avlångt bröd med goda fyllningar som också kommer från USA. I Sverige kan man köpa skandinaviska Submarines på snabbmatkedjan Sandys, som ägs av iCA-koncernen. Förutom speciella smörgåsbutiker kommer de också att finnas i butiker runt om i landet under namnet Grab'n'go. De flesta råvaror är svenska, och smaka på följande: "Skagen Submarine med en fyllning av färska svenska räkor i Sandys dillmajonnäsblandning" eller "Chicken Submarine med Sandys kycklingröra smaksatt med curry"! Visst låter det gott? med krog i Göteborg serverar de ofta kött, gärna lamm från Gotland. Men även griskött som kasslern här. Varje onsdag bjuder de på nya köttrecept i TV4. KASSLERGRATÄNG MED CHILI & CURRY FÖR 4 PERSONER 600 g kassle r 12 kokta potatisar 12 champinjoner 2 rödlökar smör til l formen 3 dl vispgrädde 1/2 dl chilisås 1 msk curr y salt , peppar 1 dl riven os t GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175°. 2. Skiva kassler, potatis och champinjoner. Strimla eller finhacka löken. 3. Lägg potatisen i botten på en smörad gratängform. Lägg på champinjoner, lök och sist kasslerskivorna. 4. Blanda grädde, chilisås, curry samt salt och peppar. Häll detta över kasslerskivorna. Strö över osten. 5. Ställ in formen i ugnen. Gratinera i ca 20 minuter. 6. Servera gärna med en liten sallad.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36