Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Inpe• Färdiglagad, nyttig mat blir al
lt vanligare i iCA-butikerna. Det är inte konstigt. Det är ett tidens tecken. Hälsotrenden har bara börjat och vi blir allt mer medvetna om vad vi äter. Tiden är också viktig. Men att maten går fort att laga innebär inte att den alltid måste ätas snabbt. Tvärtom! Kanske blir det istället mer tid för samvaro runt bordet till vardags. Utvecklingen av snabbmaten har vi inom handeln följt intensivt de senaste åren. I takt med att kundernas krav förändrats utökar ICA-handlarna valet av fräsch och sund färdigmat. Det finns ett stort matkunnande i butikerna, som kommer väl till pass även i detta sammanhang. I en komplett butik ska kunden ha full valfrihet. Det ska finnas fräscha råvaror och mat att laga till själv, lika väl som utbudet ska vara stort av bra färdiglagad mat som kan komponeras ihop till en måltid. Visst går kvalitet och sund livsstil att förena med snabb mat! Roland Fahlin Koncernchef ICA Handlarnas AB Trende r o så * t A V TON Y WALLI N Så här på höstkanten är det populärt med vinprovningar hemma hos många. De flesta är nog glada amatörer som varken spottar eller brvr sig om proffsens fikonspråk. En sak ska man dock låna från experterna; nämligen brödet och vattnet, som behövs för att neutralisera smaklökarna mellan de olika glasen. Det här brödet serverade Gunilla Blixt då hon arrangerade en italiensk vinprovarafton hemma hos sig, se sid 5. VINPROVARBRÖD Ett bröd till vinprovning bör vara neutralt i smaken och inte innehålla några kryddor. Smält 75 g smör och tillsätt 3 dl mjölk. Låt degspadet bli fingervarmt. Rör ut 50 g jäst i en del av vätskan, häll på resten och rör ner 1 tsk salt och 8 dl vetemjöl special. Arbeta ihop en smidig deg och jäs 1 timme. Forma runda bullar av degen (25-30 st). Smält 50 g smör och rulla bullarna i det. Ställ dem tätt i formen . Jäs 3 0 minuter, medan ugnen blir varm , 225°. Grädda i 20 minuter och låt svalna lite innan formen lossas. Låt vinprovarna själva bryta av brödet. Och glöm inte vattnet! FOTO : PEP E NILSSO N Buffé CHEFREDAKTÖR TONY WALLIN 08-72823 78 FRÅGOR OM ICA KUNDKORT 033-140040 LOSNUMMERPRIS : 2 0 KRONOR . INNEHAVAR E A V IC A KUNDKOR T FA R TIDNINGE N UTA N KOSTNAD ! Prenumeration : Pris helår 24 0 kr. Annons : Lennart Carlsson, 021-194 2 31. Håkan Sjöstrand, 021-194 5 Jl. Chefredaktör: Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Jörgen Wennberg. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg. Redaktionsråd: Maria Andersson, Lisbeth Kohls, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Christer Åkerberg. Producerad av ICA Hörlaget AB, Box 6630 , 113 8 4 Stockholm. Repro : Scannrcpro AB. Tryckeri: Tryckcentra AB. Utebliven tidning/adressändring : 033-140040 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-728 2400 , vardagar 9-11 . RECEPTFRÅGOR ICA PROVKÖK 08-7282400 (vardagar kl 09-11) • Matlagning har roat mig sedan barnsben. Det började med potatiskok och stekta parisare. Spagetti med köttfärssås var nästa rätt på menyn. Varje fredag i flera år. Sedan blev det mattidningarnas vackra rätter som jag försökte kopiera. Ofta med varierat resultat. Men det påverkade föga min entusiasm. Det fanns dock en "baksida". Just det: bakning. Jag kan inte påminna mig ett enda lyckat brödbak, däremot stenhårda pita och brända baguetter. Än i dag är jag skeptisk till bakning. Kanske beroende på den noggrannhet med mått och temperaturer, jäsningstider etc som krävs. Men när man träffar på en bagare som Claes Christensson, se sid 12 , som har en livslång passion till bröd och bak så kan man inte undgå att inspireras. Att vilja ta tag i en deg och knåda och kavla; få den slät och elastisk. M Och sedan få känna den underbara doften av nvgräddat bröd. Tony Wallin Chefredaktör Buffé hall Italiensk afton med mat & vinprovning Lördagsfest med räkor & kyckling härliga matbröd 10 12 20 23 Lyxig tosca utan gluten avrundar middagen Chokladgodis 29 Lisbeth skriver om "guldkanten" Lär dig baka Quick&Easy
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36