Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 OSSO BTJCCO Det finns säkert olika me
ningar om hur man lagar en riktig osso bucco. Den här är lite försvenskad. Vi använder till exempel rotselleri istället för stjälkselleri, för vår rotselleri har finare smak än den stjälkselleri som går att få tag på så här års. Det går även att sjuda osso bucco på spisen, även om det inte är det korrekta tillagningssättet. FÖ R 8-I O PERSONE R 4 kg färsk lägg av kalv eller gris 2 dl vetemjöl 1 dl olivolja 4 gula lökar 400 g morötter 200 g rotselleri 2 burkar krossade tomater å 400 g 3 vitlöksklyftor 1 kruka färsk basilika (ca 100 g) 1 kruka färsk timjan (ca 80 g) stjälkarna från 1 knippa bladpersilja (ca 100 g), spar bladen till gremolata 2 lagerblad 2 tsk salt 10 svartpepparkorn 2 dl vitt vin 2 burkar hela tomater å 400 g 3 dl köttbuljong UTRUSTNIN G en gryta, som rymmer 10 liter GÖ R S Å HÄR : 1. Ar du riktigt ambitiös binder du om läggskivorna med bomullsgarn. Det är inte nödvändigt men hindrar skivorna från att skåla sig under kokningen. 2. Panera skivorna i mjölet. Bryn i oljan till vacker färg, lägg åt sidan. 3. Sätt på ugnen, 175 0 . 4. Hacka lök, morot och selleri fint. Bryn det i grytan. Bind ihop persiljestjälkarna med bomullsgarn. 5. Häll på tomatkrosset, pressa i vitlöken och tillsätt finhackad basilika och timjan, persiljestjälkar, lagerblad samt salt och grovmalen peppar. 6. Slå över det vita vinet och ställ läggskivorna på högkant i grytan. Häll över de hela tomaterna. Koka upp. 7. Sjud grytan i ugnen i ca 2 timmar. Späd med köttbuljong varje halvtimme. 8. Fiska upp persiljestjälkar och lagerblad före servering.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36