Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 AV ELISABETH EKSTRAND HEMINGSSON FOT
O KENT JARDHAMMAR LÄCKERT KNÄCKIG KAKA Den här smaskiga toscakakan kan vem som helst baka! Följ receptet om du vill ha den glutenfri eller välj vetemjöl, vanligt ströbröd och de längre gräddningstiderna om du bakar på tradiJLYXIG TOSC A 8-10 BITA R 2V2 dl fin glutenfri mjölblandning* IV2 dl strösocker 2 tsk vanilj socker 1 tsk bakpulver 100 g smör 1 ägg 1 dl gräddfil GLASY R 100 g sötmandel 100 g hasselnötskärnor 50 g smör eller margarin V2 dl strösocker 1 msk fin glutenfri mjölblandning* 1 msk sirap 1 msk mjölk smör eller margarin glutenfritt ströbröd GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 175 0 . 2. Börja med glasyren. Skålla och skala mandeln. Rosta nötkärnorna i en het torr stekpanna tills det börjar knäppa i skalen. Lägg nötterna i en handduk och gnugga av skalen. Hacka hälften av mandeln och nötterna. Låt resten vara hela. 3. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt socker, mjölblandning, sirap, mjölk, mandel och nötter. Blanda väl. Låt inte glasyren koka för då kan den sockra sig. 4. Gör kaksmeten. Lägg mjölblandningen, sockret, vaniljsockret och bakpulvret i en matberedare. Skär smöret i tärningar och tillsätt dem. Kör till en grynig massa. Tillsätt ägg och gräddfil. Kör till en slät smet. 5. Smörj och ströbröa en rund form, tionellt vis. Oavsett ditt val så finns det få saker som går upp mot en bit väl kyld toscakaka till ett blommigt te eller mörkrostat kaffe. helst med löstagbar botten, 24-26 cm i diameter. Häll smeten i formen. 6. Grädda mitt i ugnen 25-35 minuter. Ta ut kakan. 7. Höj ugnstemperaturen till 250 0 . 8. Fördela toscaglasyren jämnt över hela kakan. Grädda mitt i ugnen 5-10 minuter tills ytan är gyllene. 9. Låt kakan svalna något innan den lossas från formen. Ställ gärna toscan i kylen några timmar innan den serveras. Tips! Kakan kan förstås även göras för hand. Rör då samman mjukt smör och socker. Tillsätt sedan ägg, gräddfil och övriga ingredienser. *Vi har provbakat med mjölblandning från Semper och Finax
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36