Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 AV SIV OCH KEY L NILSON Mörk- eller
franskrost ska det vara - nybryggt, starkt och hett. I Wien slår man gärna en skvätt likör i botten och toppar kaffet med vispgrädde. Och så bjuds man på de läckraste chokladbitar till... CHOKLADGARNERING Smält en kaka choklad med 1 ts olja och slå i en spritsstrut. Sprh sa figurer på bakpapper, låt dem kallna och lossa sedan försiktigt FRANSK CHOKLADKAKA En utsökt läcker kaka - kompakt och lite fuktig inuti. 320 g mörk blockchoklad 160 g osaltat smör 2 dl strösocker 5 hela ägg % dl vetemjöl florsocker att sikta över vaniljsås eller lättvispad grädde GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 175 0 . 2. Bryt chokladen i bitar och smält den. Klicka ner smöret efter hand och blanda. Ta kastrullen av värmen. Rör ner sockret och låt smeten svalna. 3. Smöra och brödströ en rund kakform väl, gärna en springform med löstagbar kant. 4. Rör ner äggen, ett i sänder, och arbeta smeten kraftigt. Sikta sist ner mjölet, blanda och slå smeten i formen. 5. Grädda kakan i nedre halvan av ugnen 45-50 minuter. Låt den svalna i formen. Slå in den i folie om den bakas en dag i förväg. Sikta florsocker över när kakan kallnat. Servera kakan med vaniljsås eller lättvispad vaniljgrädde. SMÄLT CHOKLAD Så här smälter du blockchoklad: Bryt chokladen i bitar och lägg i en torr, tjockbottnad kastrull. Smält på lägsta värmen, stäng av plattan efter en stund och fortsätt smälta på eftervärmen - eller dra kastrullen av värmen en stund. Det får inte bli för varmt. Torra redskap är viktigt, annars grynar sig chokladen.
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36