Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 Två lättlagade ROSMARINFISK Att ugns
laga fiskfiléer direkt i såsen är ovanligt enkelt och mycket gott. FÖR 4 PERSONER 500 g torskfilé 1 ts k sal t 1/2 ts k citronpeppar 2-3 vitlöksklyfto r eller 1 gul lök 10 svart a oliver 1 ts k rosmarin 1 dl vispgrädde 1 dl riven os t GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°. 2. Lägg fisken på ett smort ugnssäkert fat. Salta och peppra. 3. Skala vitlöken/gula löken. Grovhacka lök och oliver. 4. Strö över lök, oliver, rosmarin och ost. Häll på grädden. 5. Stek i ugnen i ca 20 minuter. Dekorera med lite färsk rosmarin eller hackad persilja. Servera med citron och kokt potatis. PROVENSALSK KÖTTFÄRSSÅS Djupfryst basilika och örtkryddor provengale kan man numera köpa hackade i paket på 30 respektive 35 g. Såväl smak som doft är mycket nära den färska. Perfekt att ta direkt från frysen och strö över köttfärsen. FÖR 4 PERSONER 300-350 g pasta 2 vitlöksklyfto r 400 g köttfärs smör 1 grönsaksbuljongtärning 1 burk krossade tomater ä 400 g 1 paket djupfrysta örtkryd - dor provencale , ca 35 g 100 g fetaos t GÖR SÅ HÄR: 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 2. Skala och hacka vitlöken. 3. Bryn köttfärsen i smör i en stor stekpanna och rör så att den smular sig. Rör i vitlöken. 4. Smula ner buljongtärningen och de frysta kryddorna. Häll i höstsoppor Recepten från våra läsare strömmar in i allt större omfattning vilket betyder att bara ett fåtal av dessa kan publiceras. Här kommer två sopprecept. Det första kommer från Lillemor Astorson i Rolfstorp och det andra från Ann-Gret Karlström i Tidaholm. DOKTOR BLOMS SOPPA 1 lite r vatten 2 hönsbuljongtärningar 4 stora morötter 2 stora potatisar 1 sto r gu l lök 2 tjocka skivor kålrot 1 sto r knippa persilja lite salt , svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp vattnet i en rymlig kastrull. Lös upp buljongtärningarna i vattnet. 2. Riv morot, potatis, lök och kålrot på matberedarens rivskiva eller för hand med rivjärn. Hacka persiljan 3. Lägg rivet och persiljan i vattnet och låt koka i ca 5 minuter. Stäng av plattan och låt efterkoka i 5-10 minuter. 4. Smaka av med lite salt och svartpeppar. 5. Servera med grovt bröd eller knäckebröd och gärna en klick créme fraiche. Och så en frukt efteråt. tomaterna. Låt såsen koka i några minuter. 5. Grovhacka osten och rör ner den i såsen eller servera den separat bredvid. Smaka av med salt och peppar. 6. Servera såsen till pastan. BROCCOLISOPPA 4 stora potatisar 1 sto r gu l lök 80-100 g rökt skinka matfett til l stekning 7 dl vatten 1 köttbuljongtärning 500 g frys t broccol i GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och skär potatisen i strimlor eller tärningar. Skala och hacka löken. Tärna skinkan. 2. Fräs potatis, lök och skinka i matfett. Häll på vattnet. Koka upp. Tillsätt buljongtärningen. 3. Dela broccolin i mindre bitar. Lägg i och koka i ca 10 minuter, eller tills potatisen är mjuk. 4. Knäckebrödssmörgås med ost på är gott till.
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36