Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 AV LARS OCH BERIT PAULSSON Räddninge
n nä r vardagsmaten sk a förnyas . LINSGRYTA Röda linser är praktiskt att ha till hands i skåpet, koktiden är bara 10 minuter. Här har jag blandat linserna med grönsaker och serverar till starka korvar. FÖR 4 PERSONER 3 dl röda linser 1/2 liter hönsbuljong 2 paprikor 1 röd lök 1 msk olivolja sal t och peppar 4 korvar, t e x chorizo GÖR SÅ HÄR: 1. Koka linserna i buljongen i ca 10 minuter. 2. Kärna ur paprikorna och skala löken. Skär grönsakerna 1 bitar. 3. Fräs grönsakerna i olja i en gryta. Rör ner linserna och smaksätt med salt och peppar. 4. Stek korvarna och servera linsröran till. NUDLAR MED MAJS OCH KYCKLING Majs passar mycket bra i kryddstark mat, som till exempel den här nudelrätten kryddad med sambal oelek. FÖR 4 PERSONER 200 g äggnudlar 2 kycklingfiléer 2 purjolökar 1 röd paprika 1 msk olivolja , 1 ts k salt 1 burk majskorn, ca 350 g 1/2-1 tsk sambal oelek 2 dl vatten 1 msk kycklingfond GÖR SÅ HÄR: 1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. 2. Skär kyckling, purjolök och paprika i strimlor. Hetta upp oljan i en wok eller gjutjärnspanna. Stek först kycklingen och sedan purjolöken. Salta. 3. Tillsätt majskorn, sambal oelek, vatten och kycklingfond. Låt det koka någon minut. 4. Vänd runt nudlarna med kycklingröran så att allt blandar sig väl. Servera med soja. 2 0 asy / Ovanlig korvtallrik Nudlar med sting Buffé II /I99 6
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36