Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 Du har väl inte tänk t göra margarin
kola till jul? Tänk på det här innan du börjar. För att lyckas med julens godsaker behöver du tänka på några enkla saker. Först och främst naturligtvis att använda bra råvaror, som till exempel Svenskt Smör, men det har också betydelse att veta exakt när godiset är klart och har den rätta konsistensen. Med kola och knäck gör du det genom att göra ett kulprov, dvs att hälla några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kola-kulan ska vara seg och ganska fast. Knäck-kulan ska vara fast på gränsen till hård. Tänk också på att inte dubbla recepten. Godiset blir alltid bättre om du kokar en sats i taget. Använd också helst en stor och vid kastrull. Lycka till! Smörkola 60 st. 100 g Svenskt Smör 2 dl vispgrädde 3 dl socker 1 msk vaniljsocker I dl ljus sirap 1 tsk dt tikssprit (12%) Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Koka utan lock ca 15 min om du använder en vid kastrull (eller ca 30 min om du har en smalare). Rör om då och då. Häll upp smeten på en smord plåt, låt den stelna och skär den i bitar. Förvara kolan i kyl. Kanelhjärtan 40 st. 1 1/4 dl socker 200 g Svenskt Smör ca 4 dl vetemjöl ca 1 dl snabbmat• sanpulver 1 dgg 2 tsk kanel 2 msk socker Rör samman sockret med smör, mjöl och snabbmarsan till en slät deg och låt den stå kallt i en halvtimme. Kavla ut en platta, ca 4 mm tjock och tryck ut hjärtan. Pensla dem med uppvispat ägg och doppa dem i kanel blandat med socker. Grädda i 6-8 minuter i 200°C. Lussebullar 30-40 st. 150 g Svenskt Smör 5 dl mjölk 50 g jäst 250 g Kesella Mager kvarg 1 g saffran (2 paket ä 0,5 g) 1 112 dl socker 1 tsk stött kardemumma 1/2 tsk salt ca 18 dl vetemjöl 1 ä gg russin Smält smöret och värm det till 37°C. Lös smulad jäst i blandningen, tillsätt övriga ingredienser men spara ägget och 1-2 dl av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt den jäsa övertäckt i 40 min. Knåda degen smidig och forma kusar. Lägg dem på en smörad plåt och låt jäsa i 40 min. Pensla med ägg, garnera med russin och grädda i 225-250°C i 5-10 min. Pepparkakor 150-200 st. 1 112 dl mörk sirap 3 dl socker 200 g Svenskt Smör 1 112 dl vispgrädde 1 msk mald ingefära 1 msk mald kanel 1/2 msk malda 1/2 msk målen Smörknäck I mikrougn 60 st. 100 g Svenskt Smör 112 dl vispgrädde 1 112 disocker 1 dl sirap ev 1/2 dl hackad nejlikor kardemumma I msk bikarbonat 10-11 dl vetemjöl Häll sirapen, sockret och smöret i en kastrull och smält allt. Tillsätt grädde och kryddor och rör om. Blanda bikarbonaten med lite mjöl och rör ner i smeten. Tillsätt sedan resten av mjölet, arbeta ihop och låt degen vila över natten. Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord, ta ut kakor, lägg dem på bakplåtspapper eller smorda plåtar och grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Låt svalna på plåten. mandel Blanda smöret, grädden, sockret och sirapen i ett temperaturtåligt kärl med stor bubbelmån. Koka utan lock på full effekt i 8-10 min. Tillsätt mandeln och häll smeten i knäckformar. Förvara knäcken i kylskåp. Nötgott med chokladsmak 50 st. Ischoklad 40 st. 75 g Svenskt Smör 200 g mörk choklad Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar, lägg ner dem i smöret och rör om tills chokladen smält. Häll eller klicka sedan smeten i formar och låt dem stelna i kylen. Glöggbollar 30 st 100 g Svenskt Smör 1 dl socker 3 112 dl havregryn 2 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 3 msk glögg kokosflingor eller pärlsocker Låt smöret bli rumsvarmt. Rör sedan ihop det med sockret. Tillsätt havregryn, kakao, vaniljsocker och glögg. Blanda allt väl. Forma massan till längder, skär dem i jämna bitar och rulla runda bollar. Rulla dem sedan i kokosflingor eller pärlsocker och ställ dem i kylen. 100 g Svenskt Smör 3 dl vispgrädde 112 krm salt 3 dl socker 125 g ljus eller mörk blockchoklad 3 dl hackade hasselnötter Lägg smöret och hälften av grädden i en vid tjockbottnad kastrull. Värm tills smöret har smält, rör ned saltet, sockret och resten av grädden. Koka upp, tillsätt blockchokladen och koka utan lock i ca 15 min. Rör om då och då. Tillsätt nötterna, häll upp smeten på en plåt, låt den svalna och skär i rutor. Förvara i kylskåp. Julgodsaker ska smaka. De ska smaka gott och de ska smaka mycket. Och ska julens godsaker bli riktigt goda duger bara Svenskt Smör. Här hittar du några recept på både klassiska och lite nyare julgodsaker. Vi hoppas att de ska smaka. Och att du far en riktigt God Jul. Konsumentkontakt (Sj|g) AB Svenska Smör 105 46 Stockholm 020-729 729 Svensk mat. Svenskt Smör.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36