Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 WOK-KRANS 25 g jäst (% paket) 5 dl v
atten (ljummet, ca 37°) 2 tsk salt 360 g vetemjöl (ca 6 dl) 110 g vetemjöl special (ca 2 dl) eller durumvete 600 g frysta wokgrönsaker 360 g vetemjöl (ca 6 dl) 1 msk olja 25 g italiensk salladskrydda (ca 3 msk) smör till formen torkad oregano GÖ R SÅ HÄR : 1. Lös jästen i vattnet. Blanda med saltet och mjölet i en stor matberedare med degkrokar. Kör till en deg. Låt sedan degen vila i bunken under handduk i 15 minuter. 2. Tina och dela wokgrönsakerna i mindre bitar, låt rinna av. Tillsätt dem, vetemjöl, olja och salladskrvdda i matberedaren. Blanda försiktigt samman detta. 3. Låt degen vila i matberedaren i ytterligare 15 minuter. 4. Dela degen i två lika stora bitar och rulla till 2 limpor. Smörj 2 sockerkaksformar rikligt med smör och "bröa" dem med torkad oregano. 5. Lägg i bröden och låt jäsa i minst 1 timme. 6. Sätt ugnen på 275 0 . 7. Grädda bröden i 5-10 minuter. Sänk värmen till 225 0 30 minuter. Låt svalna i formarna. VALNOTSBROD 50 g jäst 5 dl vatten (ljummet, 37°) 15 g smör (smält) 1 msk salt (ca 15 g) 540 g vetemjöl (ca 9 dl) 250 g grovt rågmjöl (ca 4% dl) 125 g hela valnötskärnor GÖ R S Å HÄR : 1. Lös jästen i vattnet och det smälta smöret. Blanda med saltet och mjölet i en stor matberedare med degkrokar. TUNNBRÖD 125 g smör 2 msk ljus sirap 1 tsk salt 6 dl vatten 25 g jäst (V2 paket) IV2 dl torrmjölk 2-3 msk dragon 2-3 msk oregano 15 dl vetemjöl (ca 900 g) GÖ R S Å HÄR : 1. Smält smöret. Tillsätt sirap, salt och vatten. Värm till ca 37 0 . 2. Lös jästen i lite av degspadet. Häll det och resten av ingredienserna i en stor matberedare med degkrokar. 3. Kör till en deg men inte för länge. Kör till en deg. Låt sedan degen vila i bunken under handduk i 15 minuter. 2. Knåda degen och låt jäsa ytterligare 15 minuter. Upprepa proceduren 3 gånger. 3. Ta degen ur bunken och knåda ur all luft. Dela i fyra lika stora bitar. 4. Forma till limpor och lägg på smord bakplåt. Skåra ev. Låt jäsa ca 1 timme. 5. Sätt ugnen på 275 0 . 6. Grädda bröden i 5 minuter. Sänk värmen till 225 0 och grädda i ytterligare 20 minuter. Låt svalna på galler. och grädda i ytterligare Låt vila i bunken under bakhandduk i ca 30 minuter. 4. Sätt ugnen på 275 0 . Sätt in bakplåtar. 5. Dela degen i ca 30 runda bullar. Täck med bakduk. Kavla ut dem tunt, ca 20 cm i diameter på mjölat bord. Vrid dem ofta så att de inte kavlas fast i bordet. 6. Borsta bort mjölet, nagga dem väl med en gaffel. 7. Lägg på heta plåtar och grädda högst upp i 2-3 minuter. Låt svalna på galler.
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36