Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 CHOKLADTRYFFLAR Gottcgrisar varnas!
C A 20 STYCKE N 1 dl vispgrädde 1 dl créme fraiche 200 g mörk blockchoklad 1 msk kakao 1 påse hackade valnötskärnor, ca 60 g GÖ R S Å HÄR : 1. Blanda grädde och créme fraiche i en kastrull. Koka sakta 2-3 minuter. Ta sedan av värmen. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i den varma grädden. Rör smeten väl. 2. Blanda ner kakao och hackade nötter och låt smeten svalna tills den börjar tjockna lite. Klicka ner smeten i ischokladformar och sikta kakao över. Förvara i kylen. BROWNIES En amerikansk klassiker med stark chokladsmak. C A 20 STYCKE N 200 g mörk blockchoklad 50 g smör ägg 2 2V2 dl strösocker 1 tsk vanilj socker IV4 dl vetemjöl 1 krm bakpulver 1 påse valnötskärnor, ca 60 g GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 175 0 . 2. Bryt chokladen i bitar och smält den. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i små klickar. 3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda med chokladen. 4. Blanda mjöl, bakpulver och hackade nötter och rör ner i chokladen. Rör till en slät smet. 5. Gör en form av aluminiumfolie, ca 20x25 cm. Pensla den med smält margarin och brödströ den. Slå i smeten och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Kakan ska vara torr utanpå men lite seg och fuktig inuti. 6. Låt kakan svalna något och dela den sedan i fyrkanter. Förvaras i burk. CHOKLADGRODOR Små roliga munsbitar till kaffet. 100 g vit blockchoklad 2 tsk matolja vaniljessens ca 200 g stora fina valnötskärnor 100 g mörk blockchoklad konjaksessens chokladströssel GÖ R S Å HÄR : 1. Smält den vita chokladen med i tsk av oljan och smaksätt den ev med ett par droppar vaniljessens. 2. Lägg i hälften av valnötskärnorna och vänd runt. Ta upp dem med en gaffel och lägg på bakpapper, strö på lite chokladströssel och låt dem kallna. 3. Gör likadant med den mörka chokladen och använd konjaksessens. Förvaras i kylen.
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36