Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 s GREMOLATAGRATINERADE GRÖNA MUSSLOR
Gröna färdigkokta musslor i skal finns ofta i frysdisken. De kommer från Nya Zeeland och är mycket goda. Perfekta att gratinera. Här har vi gjort ett smör av gremolata - den italienska friska örtblandningen av vitlök, persilja och citronskal. FÖR 6 PERSONER 12 gröna eller blå musslor, eller 1 burk musslor i vatten (225 g) GREMOLATASMÖR : 75 g mjukt smör finrivet skal av 1 citron 1 kruka persilja, finhackad 1 vitlöksklyfta 1 krm salt nymalen svartpeppar 1 msk ströbröd rivet skal av citron till garnering GÖR SÅ HÄR: I.Tina musslorna enligt anvisning på paketet. 2. Blanda alla ingredienser till smöret förutom ströbrödet. 3. Klicka på smöret på musslorna och strö lite ströbröd över varje. (Om du använder musslor utan skal, lägg upp 2 musslor på 6 små ugnssäkra fat.) 4. Sätt ugnen på 275°C, grill. Gratinera musslorna högst upp under grillelementet i 4 - 5 minuter tills smöret smält och musslorna fått lite färg. Passa noga, de bränns lätt. 5. Garnera med citron och servera genast. Det är gott med en bit vitt bröd att suga upp det goda smöret med. För alla ? Innehåller gluten, ägg och mjölk. Använd glutenfritt respektive äggfritt ströbröd, så kan även gluten- och äggallergiker njuta. CEVICHE - FRÄSCH LAXSALLAD Liten sallad på rå fisk med sydamerikanskt ursprung. Laxen måste frysas i 3-5 dygn före marineringen. Fisken får sin fräscha smak av att marineras i limejuice. FÖR 6- 8 PERSONER 500 g laxfilé (skinn- och benfri) 5 limefrukter 2 msk olivolja 1 tsk salt 2 avokador 1 liten röd chilifrukt 1 stor gul paprika 1 rödlök nymalen svartpeppar limeklyftor till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Tärna laxfilén fint och lägg laxtärningarna i en skål. Dela limefrukterna och pressa juicen över laxen. Häll över olivoljan och strö på salt, rör om och låt marinera i kylen i ca 6 timmar. Rör försiktigt då och då. 2. Skala, kärna ur och tärna avokadorna. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka rödlöken. 3. Häll av vätskan från laxen och blanda försiktigt med övriga ingredienser. Ta några tag med pepparkvarnen. Lägg upp i små skålar och garnera med lime. För alla ? Ja. GRON FESTARTSOPPA MED MYNTA Liten fin soppa att börja middagen med. Perfekt om man äter naturella skaldjur till eller efter. FÖR 6 PERSONER 2 msk smör 20 cm purjolök 600 g frysta gröna ärter, tinade 1 dl vitt vin 1 liter hönsbuljong (tärning + vatten) 2 dl vispgrädde salt, peppar 3 msk finhackad färsk mynta, alt 3 tsk torkad GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj och finstrimla purjolöken. Hetta upp smöret i en stor gryta och låt strimlorna mjukna däri. 2. Häll i ärterna och låt fräsa med ett par minuter under omrörning. De får inte brännas vid. 3. Häll på vinet och låt det koka in lite. Fyll på med hönsbuljong och låt soppan koka 5 minuter. 4. Mixa soppan slät. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt grädden. Koka upp på nytt och smaka av med salt och peppar. Strö i den finhackade myntan precis före servering. För alla ? Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. GRILLADE PILGRIMSMUSSLOR Pilgrimsmusslor är en lyx som finns i frysdisken, om du inte får tag på färska. Det finns både små och stora. Om du använder de mindre kan du räkna med 3-4 per person, annars 2 stycken. FÖR 6 PERSONER 12 pilgrimsmusslor 6 cocktailtomater 1-2 msk rapsolja 2 tsk sesamfrön gourmetsalt och nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: I.Trä upp musslorna två och två med en cocktailtomat emellan. 2. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Pensla musslorna med lite olja och grilla snabbt, cirka 1 minut på varje sida. 3. Strö över sesamfrön och salta och peppra. Tips! De flesta skaldjur är goda att grilla. Om man inte får tag i pilgrimsmusslor så kan man pröva med kräftstjärtar eller lyxräkor, frysta eller i lag. För alla ? Innehåller inte gluten, ägg eller mjölk, men se upp med pesto som oftast innehåller mjölk. 25 r
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40