Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 Kalasmat för barnen SELOTTE FORSLIN
FOTO ALEX GIACOMINI Även de små vill ha festmat på nyårsafton! Men de kanske inte riktigt uppskattar de vuxnas mat Därför bjuder vi på en riktig festmeny för alla barn. Krydda efter hur gamla barnen är och om de gillar spännande smaker. Vad sägs om ett spännande texmex-dipp till förrätt, krispig cornflakeskyckling med guacamole och strutar fyllda med knaprig klyftpotatis till varmrätt? Desserten är ändå bäst - en melon med exotiska frukter och godis samt choklad-dipp, strössel och kokos att doppa i! TEXMEX-DIP P En mycket uppskattad varm dipp som lika gärna kan göras i en stor form som i portionsformar. FÖR 6 PERSONER 1 burk köpt köttfärssås å ca 500 g eller hemgjord 1 påse taco kryddmix 1 ask philadelphiaost 21/2 dl riven ost 3 urkärnade och hackade tomater DESSUTOM : nachochips grönsaksstavar av tex morot, stjälkselleri och gurka GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 225°C. 2. Värm köttfärssåsen och ha i 1/2-1 påse taco kryddmix. Smaka av. Låt såsen koka ihop till en lite tjockare konsistens. 3. Bre philadelphiaost i formarna (eller i en stor form). 4. Skeda över köttfärssåsen och toppa med riven ost. 5. Gratinera i ca 10 minuter tills osten fått lite färg. Strö över lite hackade tomater. CORNFLAKESKYCKLIN G ME D KLYFTPOTATISST R UTA R Kycklingen blir härligt krispig av cornflakes. Gör det lätt genom att köpa en burk färdig guacamole, se texmex-sortimentet. Att göra roliga strutar av serietidningar och fylla med pommes frites eller klyftpotatis ser kul ut. Om du har tid kan du givetvis göra egen klyftpotatis och guacamole. Beräkna 1 - 2 kycklingben per person beroende på hur matglada barnen är. FÖR 6 PERSONER 12 kycklingben 150 g smält smör/margarin 5 msk ketchup 1 msk worcestersås vitlökspulver salt, peppar 6 dl cornflakes honey crunch eller naturell cornflakes DESSUTOM : Lollo oc h Jossan vänta r p ä at t f ä hugga in på de n smarrig a godisdesserten . F 1 GODISFA T ME D CHOKLAD - SÅS , STRÖSSE L & KOKO S Skär mindre bitar av tex ananas, mango och melon och stick en tandpetare i. Andra frukter som är goda och ser fina ut är kiwi, jordgubbar, druvor, kumquats och carambole. Varva med vanligt godis. Skär av en liten bit av en melon så den står stadigt och fäst frukt- och godisbitarna i den. Eller arrangera på ett stort fat. Häll upp färdig chokladsås, strössel och kokos i små skålar och låt barnen doppa. 1 påse fryst klyftpotatis eller pommes frites å 500-750 g 6 avokador 1 påse guacamolemix GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 225°C. 2. Blanda det smälta smöret med ketchup, worcestersås och kryddor. 3. Häll cornflakes i en plastpåse och krossa lätt. Salta och peppra. 4. Pensla kycklingbenen med smörblandningen och klappa in de krossade flingorna. 5. Stek i 20-25 minuter i ugnen eller tills klar köttsaft sipprar ut när du skär i den tjockaste delen. 6. Dela och kärna ur avokadorna och gaffelmosa med kryddmixen. Obs! Lägg aluminiumfolie över efter ca 5 minuter, för de bränns lätt. Servera med ugnsstekt potatis, guacamole och sallad.
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40