Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 MORK CHQKLADPAJ MED VALNÖTTER Pajen
är en ordentlig chokladkick! Vi har använt 70-procentig choklad. Den som föredrar en mildare variant kan använda vanlig mörk blockchoklad. Grädde eller vaniljglass är ett måste till. FÖR 6- 8 PERSONER PAJSKAL: 125 g smör eller margarin 3 dl mjöl 1 dl florsocker 1/2 dl kakao FYLLNING: 200 g mörk choklad, gärna 70% kakaohalt, men Marabous mörka choklad fungerar också 2 dl vispgrädde 2 äggulor 1 ägg 1 1/2 dl socker ev 3 msk konjak 100 g valnötter GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Rulla degen till en boll, platta ut till en kaka och kyl i ca 20 minuter. 2. Sätt ugnen på 200°C. 3. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Grädda i ca 10 minuter tills pajskalet fått färg. 4. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över hett vattenbad eller i mikron, 2-3 minuter på medeleffekt. 5. Rör i grädde och blanda väl. Ta från värmen och rör i äggulor och ägget. Spetsa med konjak. 6. Hacka valnötterna grovt och rosta dem lätt i torr, het stekpanna under omrörning. Fördela nötterna i pajskalet. 7. Häll över chokladkrämen och grädda i ca 25 minuter. 8. Garnera gärna med silverkulor och servera med vaniljmarinerad frukt samt grädde eller glass. För alla ? Innehåller gluten, ägg och mjölk. Buffé 12/200 0 VANILJMARINERADE CITRUSFRUKTER FÖR 6 PERSONER 3 apelsiner 12 kumquats 6 physalis 11/2 dl vatten 11/2 dl socker 1/2 vaniljstång GÖR SÅ HÄR: 1. Skär bort skalet och det vita från apelsinerna. Skär dem i skivor. Dela kumquats och physalis i halvor. 2. Koka ihop vatten och socker med de svarta fröna från vaniljstången och även själva stången. Låt lagen koka i ca 4 minuter. 3. Ställ åt sidan, lägg i frukten och låt den ligga i lagen tills den svalnat. Servera till chokladpajen. För alla ? Innehåller inte gluten, ägg eller mjölk.
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40