Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 Leve barnen och barnet i oss Barnasi
nne, omtanke och generositet Tre egenskaper som lockas fram och syns mer än annars så här vid jul. Men som vi på ICA faktiskt försöker ha med oss hela året lCA:s engagemang för Världens barn, som jag beskrev rät t utförligt i Buffés februarinummer, inbringade 500000 kronor. Checken som överlämnades vid tevegalan i november fick vi in på bl a följande sätt: * 10 kronor för varje sald biljett via IC A Kundkort av teaterföreställningen Nils Karlsson Pyssling. * 10 kronor för varje sald barnentré till Junibacken under november och december. * 10 kronor för Electric Banana Bands nya CD-skiva som säljs i flertalet 1 c A-butiker. Samt 10 krono r på inträdet till Electric Banana Bands tva föreställningar i Globen den 30 december. Förresten bra julklappsrips! Förhoppningsvis får vi nu ihop mer pengar som komme r att kunna överlämnas i januari som en extra julklapp fran IC A och våra kunder. Bland organisationerna som arbetar för Världens barn finns Röda korset, som IC A har haft ett långvarigt samarbete med. Under december och januari märks det genom lotteriet via IC A Kundkor t - som ger Röda korset ett mycket viktigt bidrag. 15OOOO BAR N P Å FRUKTLEKTIO N I mer än 15 år har IC A samarbetat med Cancerfonden. En av deras aktiviteter under hösten har engagerat oss speciellt. Alla Europas cancerorganisationer beslöt nämligen att uppmana barn och föräldrar att äta mycket frukt och grönsaker, vilket kan förebygga cancer. Cancerfonden och Karolinska institutet valde a n ta fram ett helt skolpaket för de tre första arskur-serna, som handlar om goda vanor med frukt och grönsaker. IC A har hjälpt till pa följande sätt: Varje skola fick ett erbjudande om att klasserna kunde hämta sitt skolpaket i den lokala i C A-butiken . Dessutom ingick en liten frukt & grönt-lektion samt en läda med smakprover i besöket. Gensvaret från skolorna blev enormt. Över 5 300 skolklasser med sammanlagt 150000 elever anmälde intresse att få komma pa »fruktlektion i butiken« och hämta sitt skolpaket. Aktiviteten pågår för fullt när jag skriver detta. Vi håller tummarna för at t de t är nöjda och glada barn, lärare och föräldrar som blivit påminda om att frukt och grönt gör at t barnen orkar mer i skolan samtidigt som det hjälper till att förebygga problem längre fram i livet. Ja , det är roligt med aktiviteter där vi ha r glädje av vårt barnasinne. På jobbet hittar vi ofta p å någo t kul och lekfullt ihop en kväll framåt jul. Och hemma har vi slagit in paket, fast familjen oftast vet vad som finns i dem. Höjdpunkten i jul för min familj blir at t fira med första barnbarnet . God jul, kära läsare önskar Lisbeth Kohls Få har en aning om hu r stor t det är att vinna mat-os , där 25 av världens bästa kocklandslag gör upp om mästartiteln. O S i matlagning är den finaste och största mattävling man kan vinna. Tävlingen har faktiskt funnits i hundra år! En person som ha r en mycket stor del i at t det svenska laget lyckades ta guld är Gert Klötzke. 1988 deltog han för första gången i o s i matlagning. Placeringen var då, som vanligt, inget att skryta med. Men tillsammans med Kurt Weid mfl var Gert högst beslutsam om att det skulle bli bättring. Och de t blev det. 1992 slutade laget på tolfte plats och 1996 blev det attondeplats . Då lovade Gert medaljplats 2000 - gärna guld. Med hjälp av sponsorer och en stor, professionell organisation började riktlinjerna dras upp för nästa os . I maj 1997 åkte jag med Gert Klötzke pa en rekognoseringstur till Hong Kong (som vi kunde ta del av i Buffé). Tanken var att det svenska landslaget i matlagning skulle ge sig ut i världen för att spana in vilka trender som gällde i andra länder. Och sa blev det. Kockarna reste run t till mänga spännande länder. De fick en lektion i Karibiens jerkkrydda , Kanadas ekologiska mat, Italiens slow food, Singapores Nonya cuisine, Sydafrikas Cape malay, Japans förfinade fiskanrättningar, Schweiz ost och choklad, Tysklands spritkryddning och New Yorks fusionskök. Vägen till Guldet Många års förberedelser. Ett par mycket intensiva år med hårdträning. Vånda, trötthet och viss uppgivenhet. Stor spänning och dramatik samt en gastkramande väntan på resultatet. Det är en grov sammanfattning av vägen till guldet för vårt os-lag! AV TONY WALLIN Resorna dokumenterades i text och bild av Karsten Thurfjcll och Peter Cederling, vilket vi ha r kunna t ta del av här i Buffé under året. Men förutom de inspirerande resorna har det under de senaste tvä ären mest handlat om träning och äter träning. En viktig tävling inför o s var World cup förra aret. Sverige skrällde med seger. Förväntningarna skruvades upp till den evigt optimistiske Gerts nivå. Vid genrepet i augusti var det dock en bekymrad Gert som beskådade rätterna som dukades upp pa det 14 kvm stora grusgardsliknande bordet med temat Astrid Lindgrens sagofigurer. Och jag kunde bara hälla med - det saknades en hel del för att na den ädlaste medaljen. I Erfurt, som ligger i forna DDR , var det något helt anna t som presenterades. - Bättre än så hä r kan vi inte, sa Gert timmarna efter at t publiken fick ta del av bordet. Och det belönades med höga poäng (guldnivå). Men det var det flera lag som fick. N u väntade lagets starka gren: det varma köket . På fem timmar skulle det lagas en trerätters meny för 110 personer - som domarna bedömde i allt från förberedelser, renlighet i tillagning och metodik till utseende och smak. Och jag kan intyga: det var bland det godaste jag ätit. Det smakade guld! Men det ryktades om än det ena än det andra . Att beskåda kockarna på nära håll var minst lika spännande som vid atletiska os . Sedan dröjde de t till nästa dag innan pristagarna presenterades. Det blev en långdragen och mycket svettig tillställning. Men vad gjorde det nä r resultatet blev Guld! Ett stort grattis från Buffé!
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40