Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37 ICAs KUNDKONTAKT Hos Kundkontakten t
a r man emot och följer upp kunderna s synpunkter på ICA . Målet är att förbättra hela verksamheten. -V i får hela tiden nya frågor och synpunkter, och de t gö r jobbet väldigt omväxlande, säger Kaisa Sjödahl, chef pä Kundkontakten . Vi finns för at t hjälpa kunderna , samtidigt som vi utvecklar och förändrar våra produkte r och andra delar av ICA: S verksamhet till det bättre. Det roligaste ä r när man ser att det blir resultat! Kundkontaktcentre t har i sin nuvarande form funnits sedan 1997, och idag jobbar sex personer där. De arbeta r med kvalitetssäkring och tar emo t reklamationer av produkter liksom synpunkter på marknadsföring, hemsidan, butiker med mera. Tanken är bland anna t att de i ett tidigt skede ska få reda på om det är något fel på en produk t och sedan tillsammans med ansvariga personer besluta om åtgärder. Men de får också synpunkter på sådan t som bonussystemet eller att en förpackning är opraktisk art hantera . -Et t exempel är vårt tvättmedel SKON A som ha r kommit ut i en ny-gammal förpackning, och det är tack vare alla synpunkter från våra kunder, berättar Kaisa. Man tyckte at t de nya förpackningarna med en liten hällpip var svårhanterliga, sa nu har vi återgått till den ursprungliga förpackningen där hela locket kan öppnas . Totalt ta r man emot ungefär 3 00 0 frågor, synpunkter och reklamationer i månaden . Allt fler kunder använder sig av möjligheten at t eposta frågor, och under hösten har dessa ärenden mångdubblats . Men telefonen är fortfarande populärast. - En del tro r att det blir långtråkigt att prata så mycket i telefon, men det blir det inte, lovar Kaisa, som stolt berättar at t ICA: s Kundkontak t två år i rad vunnit en telefonitävling i klassen för detaljhandel, Grand Prix Customer Service Award. Telefon: 020-83 33 33, vardagar 9-16 E-post: kundkontakt@ica.se ICA PROVKÖK Pä IC A provkök jobbar nio personer som dagligen delar med sig av kunskap , inspiration, tips och idéer till alla som ringer. Inte minst inför jul går telefonen varm. -Til l jul lagar alla människor mer mat, även de som sällan lagar ma t annars , och då blir det lätt missförstånd och en del frågetecken när de läser recept, säger Kristina Pettersson. Kristina och hennes kolleger hjälper och guidar Buffés läsare i receptens underbara värld. De tipsar om hu r man tillagar skinka, de letar fram recept pä saffransbullar med kesella eller ger vegetariska alternativ till julbordet. Frågorna ä r ofta årstidsbundna . Under hösBuffé 12/2000 ten efterfrågas tips på sättning och syltning, och under våren vill man ha recept och idéer till skolavslutning och bröllop. Och däremellan handlar frågorna om allt från utbytbara ingredienser och om man kan laga festens maträtte r i förväg, till vad som kan frysas och hu r länge vissa maträtter häller i frysen. Och en del ärenden är rent av akuta , eftersom den som ringer står mitt i matlagandet. -De t händer att vi får samtal frän någon som exempelvis har köp t färsk fisk i affären och sedan inte vet vad de ska göra med den.. . Förutom att svara på frågor om ma t hjälper provköke t också till med köp- och tvätträd och ger information vid matlarm. Man provlagar dessutom recept, genomför konsumenttester av iCA-handlarna s egna märkesvaror, skriver kokböcker samt testar köksredskap . - Vi försöker svara på alla frågor direkt, även om vi ibland måste be at t få återkomma , säger Kristina och konstaterar att telefonsamtalen fortfarande är betydligt fler än e-posten. Telefon: 020-833333 , 9-12 vardagar E-post: ica.provkok@forlaget.ica.se
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40