Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Buffés receptregister: www.ica.. Jan
Samuelson tipsar om goda champagner. De presenteras på vwwv.ica.se. sök på Buffé Annas curry • 20 Högsäsong. Jul och nyår närma r sig och för oss som arbetar i livsmedelsbranschen är den här tiden årets självklara högsäsong. I december månad säljer vi i särklass mest och det är stora volymer som ska hanteras . Som exempel kan jag nämna at t vi ta r hem i ooo ton grötris, 40 0 ton mandel , 40 0 ton russin och 15 0 ton hasselnötter. Och detta bara av våra egna märkesvaror ica Handlarna s och diva ! Det är med glädje jag ser tillbaka på året som gått. Försäljningssiffrorna är mycket positiva, och det har vi naturligtvis er kunder at t tacka för. Mitt nyärslöfte blir at t nästa år med full kraft fortsätta at t se över våra rutiner så at t vi kan ge er ännu bättre och billigare butiker. Om allt går som det ska blir det start för ica:s egen bank under nästa höst. Det betyder bredare service och nya tjänster knutna till ica Kundkort . Måle t är at t erbjuda våra kunder ett mycket attraktiv t och prisvärt alternativ till de traditionella bankerna. Vi återkommer förstås framöver med mer detaljer kring hur det ska fungera. Med det önskar jag er alla en riktigt God Jul & ett Gott Nyt t År! Kenneth Bengtsson V D ICA Handlarnas A B Buffé nr 1 2/2OOO Apelsin- & pepparkakstårta 9 Brysselsallad med kastanj 14 Brännvinssill 1 2 Bulgogi med rispyramid 32 Cafragnakakor 20 Ceviche - laxsallad 25 Créme Ninon 23 Dragon- och persiljesås 13 Gravad romströmming 12 Gremolatagratinerade musslor 25 Gnljenngar till skinkan 17 Grillade pilgrimsmusslor 25 Grön festärtsoppa med mynta 25 Honungsgravad enbärslax 13 Hummer på amerikanska 27 Stort julbord • 11 Nyårsfest »24 Inlagd sill 12 Janssons frestelse 13 Julsoppa 32 Kanel- och apelsingryta 5 Kardemummacouscous 5 Knäcke för alla 14 Knäckpaj 9 Krämig julost med nötter 19 Kycklinggryta med saffran 7 Köttbullar 15 Lutfisksås 1 7 Musselgulasch 32 Mustig glögg 4 Mörk chokladpaj 29 Oxfilé surtÄturf 27 Paté med svamp och konjak 15 För endast 15 kr • 32 Barnfestlig t • 31 Plommon- och valnötsbröd 7 Potatiscrisp med svamp 32 Ris med chili & aprikoser 7 Romtoddy 4 Räkcheesecake 27 Röd julesallad 14 Rödlökssalsa 5 Saffranspannkaka 19 Saltrostade mandlar 4 Sune 20 Uppesittarsnacks 20 Vaniljmarinerade citrusfrukter 29 Äppelfylld kassler 32 Planera julmaten! Hö r du till dem som bestämt sig för att i år ska det minsann inte bli något överdådigt julbord? Som tjatar om att det får räcka med sill, köttbullar och skinka? Då säger jag bara : synd! Varför inte bejaka julen och det dignande julbordet? Men tiden räcker ju inte till, säger du. Och då säger jag bara: planering! Okej , det kanske är at t sticka ut hakan , men ä r det någo t som jag lärt mig fran restaurangkök sä ä r det planering. Nä r jag nyligen besökte o s i matlagning (se sid 34 ) och nervöst bevittnade det svenska laget sä fick jag detta bekräftat. På en central plats i köket hängde »körschemat« , där allt var noterat minut för minut. Kockarna arbetade lugnt och metodisk t - nästan lite för lugnt, tyckte jag da och undrade om de verkligen skulle kunna bli klara i tid. Men de var givetvis otroligt proffsiga och fick tid över. På samma sätt är det nu bara at t ta fram papper och penna och börja planera. Och ta genvägar, den färdigkokta skinkan är god! Tony Wallin , chefredaktö r Buffé Efter framgången med ic a Kundkort , som lanserades för över tio är sedan, ä r det här ett naturligt steg. Kunderna efterfrågar fler tjänster, och dä vill vi tillmötesgå det behovet genom att försöka bli kundernas bästa bank. Självklart finns det även affärsmässiga skäl - det här ska vara en bra affär för både våra kunder, våra butiker och för banken. Vad kan ni ge som inte andra banker kan? Vi ska erbjuda våra kunder konkurrenskraftiga villkor. Det ska vara enkelt att göra sina ärenden hos oss, och vi kan erbjuda hög tillgänglighet, både via internet, telefon och i våra butiker över hela landet. Nä r andra lägger ner i glesbygden och i ytterområ - den bygger vi upp . ICA STARTAR EN EGEN BANK - VARFÖR? Redan idag erbjuder vi en ränta pä 4 % (ica Kundkort). Det ligger långt över vad man får på ett vanligt lönekonto. Vi har också redan idag kreditmöjligheter pa ica Kundkort , Köpmänadsränta 10% , Kontokreditränta 15,5% . Målet är att fortsätta filosofin med bra villkor nä r vi nu utökar anta - let tjänster. Det kommer te x inte at t kosta något att göra kontantuttag via ica Kundkort hos oss. Hur blir det med köer? Blir det en kassa för bankärenden och en för mat? Vi planerar inte för några särskilda bankkassor, utan det ska fungera som idag. Vi ser framför oss att det blir uttag av »bankomattyp« som även framåt blir den mest efterfrågade tjänsten. Mycket få betalar sina räkningar över disk i det här landet (bara 8% av avibetalningarna totalt sett). Varför satsar ni inte på er kärnverksamhet, för art tex kunna sänka priserna, i stället för att syssla med bank? Vi har en framgångsrik och väl fungerande verksamhet inom detaljhandeln. Att starta bank är ett sätt att utveckla den verksamheten ytterligare för att kunna ge vara kunder ännu bättre service, och det vill de ha. Kommer ICA Kundkort att fungera i Bankomater/Minuten? I första hand kommer kortet at t kunna användas för uttag i våra butiker. Sedan är det en avtalsfraga mellan ICA och bankerna hur det blir med bankomaterna , och det far vi återkomma till. ring eller skriv Redaktion: 08-7282300 Adress: Buffé. Box 6630, 11384 Stockholm E-post: red.buffe@forlaget.ica.se Annons: 021-194000 Adress: Stora gatan 41 , 721 85 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 Övriga frågor: 020-833333 (vardagar 9-16 ) Prenumeration: 021 -194602 . 220 kr/helår Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Red.sekreterare: Anna Gidgård Red.assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021 -194256, Peter Bogren 021 -1941 14 Redaktionsråd: Karsten A Hess, Jan-Åke Karlsson, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Bertil Svensson. NinaTarukoski Produktion: Specialtidningar, ICA förlaget AB Repro: doneab Tryckeri: Roto Smeets
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40