Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 KYCKLINGGRYTA MED SAFFRAN FÖR 8 PERSO
NER 600 g kycklingfilé 2 gula lökar 2 fänkål 2-3 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 g saffran (2 påsar) juice av 1/2 citron 2 hönsbuljongtärningar 11/2 dl vatten 4 dl mellan- eller matlagningsgrädde 1/2 msk maizena 1-2 tsk vitvinsvinäger salt, peppar GÖR SÅ HÄR: LSkär kycklingen i mindre bitar. Skala och strimla löken. Ansa och strimla fänkålen. Skala och finhacka vitlöken. 2. Fräs lök, fänkål och vitlök i olivolja i en panna. Tillsätt saffran och pressa i citronjuicen. Tillsätt kycklingbitarna och låt dem ta färg av saffranen. 3. Smula ner buljongtärningarna. Häll på vattnet. Låt puttra i ca 10 minuter. Tillsätt grädden och låt puttra i ytterligare ca 20 minuter. 4. Rör ut maizenan i lite vatten. Tillsätt det och koka i 5 minuter. 5. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Tips! Vinäger är bra i gräddiga grytor för att ta bort den feta känslan och i stället få fram lite syra. Det blir en fräschare gräddsmak. Tips! Fänkål ansar man genom att skära bort roten och toppen och ev ta bort översta skalet om det är grovt. Man kan spara det bortansade i kylskåp och låta koka med för att ge god smak till en soppa, gryta eller liknande. RIS MED CHILI & APRIKOSER Vitt ris är gott till de flesta grytor. Här får riset fina färgklickar av chilifrukt och aprikoser. FÖR 8 PERSONER 8 dl jasminris 1 grön chilifrukt 1 röd chilifrukt 11/2 dl torkade aprikoser PLOMMON- OCH VALNOTSBRÖD Servera brödet med lite stilton eller någon god grönmögelost som bryter fint mot valnötterna och de söta plommonen. 2 LIMPOR 1 paket jäst (50 g) 5 dl vatten (37°C) 1/2 dl olivolja 2 tsk salt 1 dl öl 2 msk sirap 20 katrinplommon 1 påse valnötter ä 50 g 2 dl fint rågmjöl ca 14 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR: 1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olivolja, salt, öl och sirap. 2. Dela plommonen i fyra delar och grovhacka valnötterna. Tillsätt detta. Buff é 12/200 0 GÖR SÅ HÄR: 1. Koka riset enligt förpackningens anvisning. 2. Kärna ur och finstrimla chilifrukterna. Förväll dem i kokande vatten i högst 1 minut. 3. Dela aprikoserna i 4 bitar. Rör ner aprikoser och chilifrukt i riset. 3. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. 4. Låt jäsa dragfritt under handduk i 30 minuter. 5. Sätt ugnen på 200°C. 6. Knåda degen igen och forma 2 limpor. Lägg dem på en plåt och låt jäsa i 20 minuter. 7. Skär sneda skåror på limporna och strö över lite mjöl. Grädda i 30-40 minuter. Tips! Om man vill ha lite hårdare yta kan man pensla bröden med vatten innan man ställer in dem i ugnen. För att ta reda på om brödet är klart kan man knacka på det. Det ska låta lite ihåligt. Inköpsställen Indo Art: Röd stjärna, svarta keramikskålar, svart fat med ost och bröd på. Indiska: Röd duk, glittrigt kuddöverdrag, bestick, kandelaber. Room: Små ljuslyktor, grå servetter.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40