Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 Billiga veckan RECEPT BIRGITTA RASMU
SSON FOTO ARNE ADLER Månda g MUSSELGULASCH Skala och hacka i gul lök och 2 vitlöksklyftor. Skölj, kärna ur och strimla 1 röd och 1 gul paprika. Fräs lök och paprika glansigt i 1-2 msk olja. Rör ner 1 förpackning krossade tomater, ca 500 g. Lät småkoka i ca 5 minuter. Krydda med 1-2 msk kapris, 1 msk paprikapulver, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar. Tillsätt 1-2 burkar musslor med spad (å 225 g). Hetta upp . Strö över hackad persilja. Servera med gratinerat vitlöksbröd. Tisdag POTATISCRIS P ME D SVAMPSURPRIS E Skala och grovriv 1 kg potatis . Använd matberedarens grova rivskiva. Hacka grov t 2 msk valnötter. Blanda potatisriv och valnötshack med 1 ägg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lat sta medan svampen tillagas. Skala och hacka 1 liten lök och skiva 400 g champinjoner och 200 g ostronskivling. Fräs lök och svamp 1 en panna i 2 msk olja några minuter. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppa r samt 1 dl hackad persilja. Värm en stekpanna med 2 msk olja. Klicka i potatissmet och bre ut till plättar. Stek dem gyllenbruna och fräsiga pa bada sidor. Servera med sallad och ev bröd. Onsda g ÄPPELFYLL D KASSLE R Skala och hacka 1 liten gul lök. Skölj, kärna ur och hacka 1-2 äpplen. Fräs lök och äpple glansigt i 1/2 msk olja. Lat svalna. Skär en djup ficka i en bit kassler, 600 g, längs med. Stoppa fickan full med äppelfyllningen. Fäst ev med trästickor sä at t kasslern ser hel ut. Lägg den pa ett ugnssäkert fat. Blanda 2 msk honung, 1 msk pressad saft av apelsin och 1 tsk målen ingefära. Häll blandningen över kasslern. Ställ in fatet i 225°c, ca 20 minuter. Servera kasslern skuren i skivor med bakad potatis och en sallad pa isbergssallad och skivad apelsin och ev resterande äppelfyllning. Torsda g JULSOPP A Skölj och strimla 1 purjolök. Fräs den glansig i 1 msk olja i en gryta stor nog för soppkök. Krydda med 1 tsk curry. Häll pa 1 liter grönsaksbuljong av tärning. Låt koka i ca 5 minuter. Mixa soppan slät med mixerstav. Runda av med 1 dl grädde . Salta och peppra. Servera soppan i skalar med strimlor av rökt lax och tärnad tomat. Eller välj vitlöksrostade brödkrutonger. Fredag BULGOG I ME D RISPYRAMI D Blanda en marinad pa 1 dl japansk soja, 2 msk sherry, 1/2 dl finhackad gul lök, 3 hackade vitlöksklyftor och 1 krm svartpeppar. Dela 300-400 g lövbiffsskivor i vardera 3-4 bitar. Lägg kötte t i marinaden i 1/2-1 timme. Ta upp och lät rinna av. Stek köttet hastigt i omgångar på hög värme i olja. Skala och hacka 1 lök och 1 vitlöksklyfta. Fräs löken i 1 msk olja nägra minuter. Tillsätt 1 dl russin och 1/2 dl korinter, 1/2 tsk kanel, 1/2 g saffran, 1/2 tsk salt och 2 dl långkornigt ris. Späd med 2 dl vatten. Koka i 15 minuter. Rör ner 1/2 dl pinjenötter. Koka i ytterligare 5 minuter. Lägg upp riset i en liten såssil och pressa ihop . Stjälp upp pa fat eller serveringstallrik. Servera med en sallad. 32 Buffé 12/2000
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40