Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 fflu: sii Brit band runt ari stfiksd
ssr/sä och Jrafe^jfi bordsplacsriri^skvfiöJ innanför. l/3^n|ji^'.-'..: ==:: färyjii pappsr rnsd ; riä^mRBlMfar-: ISnjIS "lid . 1 RÄKCHEESECAK E ME D SAFFRA N OC H VITLÖ K Ny och spännande förrättsvariant av cheesecake. Saffran och räkor är en fin kombination. Den blir godast om den lagas en dag i förväg och serveras helt kall med några krispiga salladsblad till. FÖR 6- 8 PERSONER 200 g kavring 75 g smör eller margarin 1 kg oskalade räkor 11/2 msk rapsolja 2 vitlöksklyftor 3 msk hackad persilja 1/2 krm kajennpeppar 1/2 tsk salt nymalen svartpeppar 3 gelatinblad 200 g philadelphiaost 2 dl créme fraiche 1/2 g saffran (1 påse) 1 dl hackade svarta oliver räkor och lite rucolasallad eller persilja till dekoration GÖR SÅ HÄR: 1. Smula kavringen och smält matfettet. Rör ihop och tryck sedan ut massan i en form med löstagbar kant. 2. Skala räkorna. Ta undan hälften av räkorna till garnering och blanda resten med olja. Pressa i vitlök och tillsätt persilja, kajenn, salt och peppar. Låt stå och dra medan du förbereder resten. Rör då och då. 3. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter så att de blir mjuka. 4. Blanda philadelphiaost och créme fraiche med saffran. 5. Smält gelatinbladen på låg värme i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner det i ostblandningen. Blanda väl. 6. Häll av ev vätska från räkorna och tillsätt räkblandningen och oliverna. 7. Skeda upp allt över kavringsbottnen. Låt stå kallt i minst 3 timmar eller över natten. 8. Garnera med räkor och grönt, tex rucolasallad eller persilja. Buffé 12/2000 Jacob frestar med oxfilé OXFIL É SURF&TUR F Vi har kombinerat oxfilé med kallrökt lax i pepparrotsost och toppat med fin sälta från löjrom. FÖR 6 PERSONER 6 fina bitar oxfilé å ca 150 g salt, peppar 75 g kallrökt lax 2 msk finhackad persilja 1 ask pepparrotsost, ca 125 g, tex Cantadou nymalen svartpeppar ca 100 g löjrom LÖJROMSSÅS : 1 schalottenlök 2 msk smör eller margarin 11/2 dl vitt vin 21/2 dl hönsbuljong (tärning + vatten) 1 burk créme fraiche (2 dl) 4 msk hackad gräslök salt, peppar ca 100 g löjrom GÖR SÅ HÄR: 1 . Tärna laxen fint och rör ihop den med pepparrotsost och persilja. För alla ? Räkcheesecak e me d saffran oc h vitlö k innehåller gluten och mjölk. Kontrollera att kavringen är äggfri. Ändra så här till glutenfritt: byt ut kavringen mot glutenfritt bröd. Oxfil é sur f & tur f innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Humme r på amerikansk a innehåller inte gluten eller ägg. Den som inte tål mjölk kan använda smält mjölkfritt margarin i stället för smör. 2. Finhacka schalottenlöken och låt den mjukna i smöret. Häll på vinet. Låt det koka ihop i ca 5 minuter. 3. Häll i buljongen och skeda i créme fraichen. Låt det få ett uppkok. 4. Tillsätt gräslöken, salt och peppar. Tillsätt löjrommen precis före servering. 5. Låt köttet ligga i rumsvärme en stund före tillagning. Pensla det lätt med olja och grilla i grillpanna ett par minuter på varje sida. Du kan givetvis steka köttet i stekpanna om du vill. Salta och peppra. 6. Servera köttet som det är eller uppskuret i tunna skivor med en klick laxröra på toppen. Krön med en klick löjrom och dra ett par varv med pepparkvarnen. Tips: Lättkokt sparris är gott till. Pressad potatis eller klyftpotatis passar också fint. HUMME R P A AMERIKANSK A Världens enklaste rätt! Köp färdigkokt hummer, fryst eller färsk, och doppa det goda köttet i smält smör med lite pressad citron. FÖR 6 PERSONER 6 humrar, frysta eller färska 100 g smör (ev extrasaltat) 1-2 msk citronjuice GÖR SÅ HÄR: I.Tina ev frysta humrar enligt anvisning på paketet. 2. Smält smöret och pressa i citronjuicen. Häll upp i små koppar och servera till hummern. 27 •
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40