Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 FOTO: ALBERT HÅKANSSON Vegetariskt s
om det svänger om,.. VEQ f meq POLENTA Polenta är det italienska ordet för majsmjöl. I USA kokar man det grova mjölet/grynen med mjölk eller vatten till en gröt som äts med socker eller lönnsirap (cornmeal mush). I Italien har polentan alltid varit en av grundpelarna i husmanskosten. Man åt den först nykokt men kokade tillräckligt mycket för att det även skulle räcka att servera, uppstekt, nästa dag. Numera har det trevliga lilla majsgrynet biivit riktigt trendigt och serveras ofta CATHRINE SCHUCK SERVERAR VEGETARISK MAT SOM DET SVÄNGER OM... på storstädernas innekrogar. Det är ett nytt och kul tillbehör som ersätter riset, pastan eller potatisen. När man väljer att äta VEGgo* så blir polentan mer än ett tillbehör, den blir istället den goda grunden som man sedan kan brodera vidare kring. Polenta kan smaksättas med buljong i kokvattnet, blandad med riven parmesan, eller som i USA, blandad med chiliflagor och grillad som tunna chips.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32