Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Italiensk skördefest Det är lätt, de
t är gott och det är vackert - kan man mer begära av en rustik fest i skördetid. Italienarna älskar sin tomatsås, och här gör den sällskap med vår fina torsk i en smakrik rätt. Färsk torsk serveras numera på de finaste stjärnkrogar, men även gös eller andra fasta fisksorter kan användas. Skållad paprika ingår i den peperonata vi serverar som förrätt, och den blir lätt en av husets återkommande favoriter, se tipsen här bredvid. PEPERONATA Rätten serveras kall med vitt bröd till och gärna en skål svarta oliver. Ännu lyxigare blir det med några skivor tunn parmaskinka eller liknande. FÖ R 4 PERSONE R 3 A-1 kg paprika, röd och gul blandat 2-3 schalottenlökar V23 A dl olivolja 2 tsk röd vinäger salt, grovmalen svartpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Dela paprikorna i halvor och ta bort kärnhusen. Skålla dem i kokande vatten, kyl och dra sedan av skalet, eller följ tipsen här bredvid. 2. Skär paprikan i breda strimlor. Skala och hacka löken fint. Fräs den en kort stund med oljan i en kastrull. Lägg sedan i paprikan och sjud sakta under lock i ca 5 minuter. 3. Häll i vinägern, krydda med salt och svartpeppar och vänd runt. Låt svalna före servering. SICILIANSK FISK FÖ R 4 PERSONE R ca 800 g fiskfilé, t ex torsk eller gös salt, grovmalen svartpeppar vetemjöl 2 små purj olökar och/eller 1-2 starka peperoni (stavas ibland feferoni) från burk 4 vitlöksklyftor %-l dl olivolja 400-500 g krossade tomater persilja GÖ R SÅ HÄR : 1. Salta och peppra fisken lätt. Vänd den hastigt i mjöl. Skaka noga av allt överflödigt mjöl. Dela stora filéer i portionsbitar. 2. Strimla purjon. Skala och grovhacka vitlöken. Peperonin delas och kärnas ur innan den strimlas fint. Den som vill ha en mild fiskrätt väljer purjo, den som föredrar starka smaker tar även peperoni. 3. Fräs vitlök och purjo hastigt i hälften av oljan i en traktörpanna eller låg, vid kastrull - spara lite purjo att garnera med. 4. Tillsätt peperoni, krossade tomater samt krydda med salt och svartpeppar. Koka sakta en kort stund, späd med lite vatten om såsen blir alltför tjock. 5. Hetta upp resten av oljan i en panna och stek fisken klar - det tar bara några minuter på var sida. 6. Fördela fisken på varma tallrikar, slå på tomatsåsen och garnera med lite extra purjo eller persilja. Kokt ris passar till eller farfalle om man föredrar pasta.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32