Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 Lars och Berit Paulsson, som brukar
bjuda på lättlagad festmat i Buffé, har den här gången gjort fyra rätter som sätter lite extra krydda på vardagen. SPANSK MUSSELPASTA FÖR 4 PERSONER 280 g pastaskruvar 2 vitlöksklyfto r olivolja 1/2 påse saffran , ca 1/4 g 1 burk krossade tomater 1 hönsbuljongtärning 1 dl créme fraiche 1 sto r burk musslor ä 450 g 1/2 dl hackad persilja salt och svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 2. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i olja i en gryta. 3. Rör i saffran, tomater, smulad buljongtärning och créme fraiche. Ge såsen ett uppkok. 4. Låt musslorna rinna av. Lägg ner musslorna i såsen och smaksätt med persilja, salt och peppar. Låt såsen koka någon minut så att musslorna blir varma. Servera såsen till den nykokta pastan. COUSCOUSPANNA FÖR 4 PERSONER 4 dl couscousgryn 4 dl hönsbuljong av tärning olivolja 200 g rökt fläsk elle r kassler 2 purjolökar 4 tomater ca 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar färsk eller torkad basilika GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp buljong och 1 msk olja i en kastrull. 2. Rör ner couscousen. Lägg på lock, dra från plattan och låt grynen svälla i 5 minuter. 3. Skär purjolök och fläsk i bitar. Fräs det i olja i en traktörpanna. 4. Skär tomaterna i bitar. Rör ner tomater och couscousen i pannan och krydda med salt, peppar och basilika. Ovan: Såsen kryddar jag med vitlök, olivolja, tomater och saffran Resultatet blir en ljuvlig musselpasta med smak av sol och Me delhav. Under: Couscous är snabbkokta gryn som lätt kan varie ras med olika grönsaker och kryddor. Perfekt när tiden är knapp.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32