Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 AV ELISABETH EKSTRAND HEMMINGSSON FO
TO KENT JARDHAMMAR mea sälta & sydländsk smak Överraska med en läcker, nykomponeracffestpaj när du vill bjuda på något extra gott! Lättlagad med allt det bästa från medelhavsländerna - fetaosten, oliverna, vitlöken och de soltorkade, marinerade tomaterna. Ett glas Retsina ^^^^•••BB^^^^^ ^^FCB^^^ ^^^^^^^^ eller svalt öl passar bra att servera till. „ - - Gästas du av någon som inte tål gluten kan du lätt byta ut vetemjölet mot en glutenfri mjölblandning. Den pajen blir minst lika god, och ingen av de andra gästerna kan ana att alla äter glutenfritt. FESTPAJ FÖ R 6-8 PERSONE R PAJDEG : 4 dl vetemjöl eller fin glutenfri mjölblandning* 1 krm salt 100 g smör 1 dl kesella 1-2 msk vatten FYLLNING : 2 gula lökar 1 stor röd lök 2-3 vitlöksklyftor 1 purjolök 1 msk olivolja pepparmix ca IV2 dl Pastasås Palermo 250 g fetaost 100 g oliver, blandade gröna och svarta 50 g soltorkade, marinerade tomater 1 tsk oregano ÄGGSMET : 3 ä g g 2 dl visp- eller mellangrädde salt, svartpeppar GÖ R S Å HÄR : 1. Sätt ugnen på 225 °. 2. Hacka samman mjöl, salt och smör. Det går snabbt och lätt i matberedare. Tillsätt kesella och vatten. Blanda tills en deg bildas. Ställ den svalt. 3. Kavla eller tryck ut degen. Lägg den i en stor pajform, ca 30 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 10-15 minuter. 4. Skala och skiva gul, röd och vitlök. Skölj, ansa och strimla purjon. Fräs all lök i olivolja tills den mjuknar. Krvdda med lite pepparmix. 5. Bred pastasåsen på pajskalet. Fördela löken ovanpå. 6. Skär fetaosten i bitar och lägg på dem tillsammans med oliver och tomater. Strö över oregano. 7. Vispa samman äggsmeten. Krydda, häll den över pajen. 8. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter. 9. Bjud pajen med sallad av olika slag och avsluta med frukt. (*provbakad med Semper mjölmix som är glutenfri)
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32