Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 AV LARS OCH BERIT PAULSSON LÄSÅR TIP
S SKORDEBURGARE FÖR 4 PERSONER 400 g köttfärs 1 rödlök 1 röd paprika 1 squash 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk oregano 1 msk smör 4 stora skivor lantbröd SÅS: 1 1/2 dl matlagningsyoghurt 50 g fetaos t eller ädelost GÖR SÅ HÄR: 1. Skala löken och kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och squash i skivor. Blanda ihop såsen. 2. Krydda färsen med salt, peppar och oregano. Forma 8 tunna biffar. Stek dem i smör ca 2 minuter på varje sida. 3. Stek brödet i smör eller rosta det. 4. Lägg bröden på tallrikar och lägg på biffarna och grönsakerna. Klicka på såsen. Servera med en sallad till. En härlig lunchmacka, stor som en hel måltid och hur enkel som helst att laga. Tillbehören kan var och en välja efter tycke och smak. SWEET CHILI FISKSOPPA FÖR 4 PERSONER 500 g torskfilé 3 vitlöksklyftor , eller 1 gul lök 3 paprikor, gärna olika färg 1 msk smör eller margarin 1 liter hönsbuljong av tärning 1 tsk målen ingefära 2-3 msk swee t chilisås 1 dl hackad gräslök, eller strimlad purjolök Kryddstarka chilisåser finns nu också med sötsur smak och varierande pepparstyrka som passar till både kött och fisk. Det behövs inte många droppar för att höja smaken och få en enkel soppa ett strå vassare. Leta bland chilisåser i din butik. GÖR SÅ HÄR: 1. Skala vitlöken och kärna ur paprikorna. Skär allt i bitar. 2. Fräs vitlök och paprika i matfett i en kastrull. 3. Häll på buljongen och krydda med ingefära och sweet chili. 4. Låt soppan koka upp. Skär undertiden fisken i bitar. 5. Lägg i fisken och låt soppan sjuda på svag värme i 3-4 minuter. Rör i gräslök eller purjo. 6. Servera med en klick vitlöksmajonnäs eller lättcréme fraiche och bröd. Många recept kommer till redaktionen, tyvärr kan vi bara publicera några enstaka av dessa. Alla provlagas före publicering men här var det ett som kom in otestat. Vi beklagar. "Till min glädje såg jag att ni tog in mitt recept på potatispannkaka i nr 4. Tyvärr missade jag mjölken i receptet. Så här ska det vara. Potatispannkaka 8-io potatisar, 2 tsk salt, 3 ägg, 2 dl vetemjöl, 5 dl mjölk, smör eller margarin till formen Gör så här: • Värm ugnen till 200 0 . Riv potatisen. Blanda med övriga ingredienser. Låt smeten svälla en timme. Smörj formen. Häll i smeten och grädda i ca 35 minuter på nedersta falsen." Jenny Jonsson, Sundsvall "Läste alla goda recept i er tidning och blev inspirerad att dela med mig av ett recept på en jättegod sötsur lingonkaka som med fördel görs i långpanna eller aluminiumform och sedan skärs i rutor. Sötsur lingonkaka Gör så här: Rör samman 4 1/2 dl vetemjöl, 1 1/2 dl socker, 3 tsk bakpulver, 150 g smör (smält) och 1 ägg. Fördela blandningen i en liten långpanna. Lägg därpå ett lager med 2 cil lingonsylt eller rårörda lingon. Överst ett lager smulmassa som rörs samman av 1 1/2 dl havregryn, 1 dl socker, 1 tsk vanilj socker och 75 g smör (smält). Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen, 225 0 . Kanongott! Tar ni inte in receptet så kom åtminstone till Uppsala och testa någon helg. Lördagsfikat på Östgöta nation kl 13 är ett hett tips." Hälsar Malin Davidsson från Uppsala. Vi har provbakat och håller med Malin. Kanongott!
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32