Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 BilHga veckan Billiga veckan s matse
del från ICA Provkök innehåller lätt- och snabblagad mat som kostar max 15 kronor per portion. MÅNDAG: Pasta med skördesås ( 4 port) Skrapa och skölj ca 500 g morötter och tärna dem stort. Snoppa ca 300 g bönor och skär i bitar. Koka grönsakerna i 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten). Koka 4 portioner gröna nudlar enligt paketets anvisning. Skaka ihop 1 msk vetemjöl med 1 dl mjölk och rör ner i grönsakerna. Koka 3-5 minuter. Rör ner ca 100 g smältost med pepparrotssmak eller 1 msk riven pepparrot och en halv knippa hackad gräslök. Smaka av med salt, peppar och muskot. Servera. TISDAG: Fiskkotletter med kryddig sås (4 port) Tina ett paket, 400-500 g, fisk och stek enligt paketets anvisning. Skala och hacka 1-2 gula lökar, 1 bunt basilika, 4-5 kvistar timjan och 1 vitlöksklyfta. Fräs löken i 1-2 msk olja. Tillsätt 1 paket gröna ärter å ca 250 g och låt fräsa med. Tillsätt 1 burk krossade tomater å 400 g och krvddorna. Låt såsen koka någon minut. Salta och peppra. Servera fisken med såsen och kokt potatis. ONSDAG: Frankfiirtersoppa (4 port) Koka 1 dl gröna linser och 1 dl röda i 1 liter grönsaksbuljong (tärning + vatten). Skala och tärna 1 bit selleri ä ca 200 g och 3-4 morötter. Skölj och strimla 1 purjolök. Lägg i det gröna i soppan. Koka 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar, 1-2 tsk mejram och 1/2 msk vitvinsvinäger. Skär 2 frankfurterkorvar i skivor och lägg i. Värm upp soppan. Servera med gratinerade ostsmörgåsar. TORSDAG: Favoritomeletten (4 port) Snoppa ca 150 g sockerärter. Skala och dela ca 500 g potatis. Koka ärtskidorna ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Tillsätt ett litet paket gröna ärter å ca 125 g. Värm upp och häll av vattnet. Skala och grovhacka 1 gul lök. Strimla ca 100 g rimmat fläsk. Fräs det i sitt eget fett. Tillsätt potatis och lök och låt fräsa med tills potatisen blir mjuk. Hacka 1 bunt persilja och rör ner i pannan. Tärna 1-2 tomater och rör ner tillsammans med ärterna. Vispa ihop 6 ägg och 6 msk vatten, 1 krm salt, 1 krm peppar. Häll smeten i en panna med lite smör. Grädda tills massan stelnat. Låt omeletten glida ner till hälften på ett fat. Lägg på grönsaksfyllningen och vält över den andra halvan. Servera med bröd. FREDAG: Sommargryta från Väst (4 port) Av Birgitta Rasmusson, chef för ICA Provkök Foto: Janne Hansson Skala och skär 2 gula lökar i fina ldyftor. Skala 500-600 g potatis och skär i bitar. Skala och skiva 2-3 morötter. Lägg grönsakerna i en gryta och häll på 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten). Koka ca 10 minuter. Strimla 400 g benfri kassler, snoppa ca 300 g sockerärter. Tillsätt kassler, ärtskidor, 1-2 lagerblad, 2-3 kvistar timjan, 1 tsk salt och 5-6 kryddpepparkorn. Koka 5-10 minuter. Hacka rikligt med körvel och rör ner i grytan. Servera med bröd.
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32