Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 FISKBURGARE FÖR 4 PERSONER 400 g fisk
filé , t e x torsk läg g 1/2 dl mjölk 1 tsk sal t 1 krm vitpeppar 11/ 2 dl ströbröd matfett att steka i DRESSING: 3 dl gräddfil 1 msk senap 2 msk grillgurka TILLBEHÖR: Strimlad isbergssallad , finhackad rå lök, stekt gu l lök , tomatskivor och dressing samt hamburgerbröd att stoppa allt i GÖR SÅ HÄR: 1. Kör de halvtinade fiskfiléerna, ägget, mjölken och kryddorna i matberedare till en färs. 2. Forma den lösa färsen med vattensköljda händer till åtta runda biffar. 3. Vänd biffarna i ströbröd och stek varsamt. Blanda dressingen. Bygg burgare. FISKBURGARE Sheena, 10 år, väljer en fiskburgare i bröd med sallad, lök och dressing. Ett bra och uppskattat sätt att servera fisk, som annars inte alltid är så populärt. De här fiskburgarna blir saftiga och fina, men bör ätas genast. I större livsmedelsaffärer finns det färdiga fiskburgare i frysdisken, för den som så önskar. STENS FAVORITCHIL I UTÄrTCHIL I Sten, 11 år, gillar chili con carne som inte innehåller någon chili alls, men köttfärsgrytan med vita bönor är ändå en hit. Vi serverar chilin med baguette, köpt eller hembakad. Vill man ha en riktig chili, byt ut grillkrydda och aromat mot chilipulver och lite kajennpeppar samt lägg till strimlad paprika. KOTTFARSGRYTA FÖR 4 PERSONER 500 g nötfärs 2 burkar vita bönor i tomatsås 1 burk krossade tomater ä 400 g 1 stor gul lök 2 vitlöksklyfto r 1 tsk salt 1 tsk aromat 1 msk grillkrydda 1 krm målen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Bryn köttfärsen och lägg över i en gryta. Häll i bönor och krossade tomater. 2. Riv den gula löken på grova sidan på rivjärnet och tillsätt. Pressa i vitlöken. 3. Tillsätt kryddorna och låt puttra i 20 minuter. Servera med bröd.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32