Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 Att äta ute smakar alltid lite bättr
e! Och kvickt ska det gå - innan solen går i moln. Gith Westin ute på Lidingö vet hu r man gör. Italienska flaskor, pasta och konserver fyller hennes genuina deli och coffeeshop, inrymd i ett av stadens äldsta hyreshus och granne med skomakaren. Utrymmet är inte stort men vibrerar av liv och rörelse; unga och gamla trängs för at t beställa sin kafémat och sätta sig ute i vårsolen för en stunds avkoppling och vila i friska luften. Basen är goda råvaror, kryddade med färska örter och en nypa fantasi, serverade i en enkel och naturligt vacker miljö. * PASTA MED BALSAMVINAGER OCH KALKONRULLAR 200 g skivad rökt kalkon ca 150 g mascarponeost ca 1 dl balsamvinäger 300 g pasta HEMLAGAD PESTO: 3 dl basilika (1-2 krukor) 2 dl olivolja 50 g pinjenötter (ca 1 dl) 1-2 vftlöksklyftor 50 g finriven parmesanost peppar, salt GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med peston. Blanda allt utom osten och kör i mixer några sekunder. Rör i osten, peppra och salta, smaka av och späd ev med mer olja. 2. Bre mascarpone på kalkonskivorna och rulla ihop dem. Skär i 2 cm långa bitar. Lägg i en skål och häll balsamvinäger över, låt dra. 3. Koka pastan och blanda den med ca 2 msk pesto per person i skålar. Servera kallt med de marinerade kalkonrullarna på toppen. PANINI MED ROSTBIFF OCH SENAPSMAJONNÄS 4 panini-bröd 11/2-2 dl majonnäs, gärna lätt1 msk fransk senap salladsblad 2 tomater 250 g skivad rostbiff GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda majonnäs med senap och smaka av till rätt styrka. 2. Skär itu bröden och bre på senapsmajonnäsen. Lägg på salladsblad och skivad tomat. 3. Fördela rostbiffen ovanpå och kläm ihop. Linda in brödet i smörgåspapper eller i en servett. LANTBROD MED PAR MA. TOMAT OCH MOZZARELLA Urgott och fräscht som lunch. Kanske med en stor caffé latte till. 1 runt stort lantbröd 4 tomater 2 paket mozzarella å 125 g 2 dl urkärnade svarta oliver (1 burk å ca 240 g) 2 vitlöksklyftor 1/2-1 dl olivolja salt, peppar 80 g parmaskinka GÖR SÅ HÄR: 1. Skär brödet som en tårtbotten i två skikt. Skär tomater och ost i tärningar. Skiva oliver och vitlök tunt. 2. Blanda oliv och vitlök med olja, salt och peppar och fördela över brödet. Lägg sedan tomat och ost ovanpå och sist skinkan. 3. Lägg på brödlocket. Värm ca 10 minuter mitt i ugnen, 225°C. Dela i 4 lika stora delar. FÖR ALLA? Pasta med balsamvinäger och kalkonrullar innehåller gluten, ägg och mjölk. Ändra så här till glutenfritt: välj glutenfri pasta. Äggfritt: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet Lysozym, E 1105. Lantbröd med parma, tomat och mozzarella innehåller gluten och mjölk. Ändra så här till glutenfritt: välj något gott glutenfritt bröd i stället för vanligt lantbröd. Kontrollera för säkerhets skull så att inte brödet innehåller ägg. Panini med rostbiff och senapsmajonnäs innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till glutenfritt: använd glutenfritt bröd. Äggfritt: uteslut majonnäsen och blanda senapen med créme fraiche eller kesella, använd äggfritt bröd. Mjölkfritt: använd mjölkfritt bröd och välj äkta majonnäs som inte innehåller mjölk. Grekisk kycklingsallad med feta och honungsvinägrett innehåller inte gluten och ägg. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfritt: uteslut fetaosten och använd tofu i stället Fruktsallad i glas med vit choklad innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfritt: uteslut den vita chokladen och välj istället en ren mörk choklad utan mjölk. Hemgjord ananasglass innehåller inte gluten. Ägg och mjölk ingår.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40