Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 ANNA S CURR Y FOTO PE R MAGNU S PERS
SO N Sökes: AV ANNA GIDGÅRD www.svenskfisk.se Var och hur fisk och skaldjur fiskas, tillagning och förva ring, frågor och svar om Omega 3 och annat, fakta om fiskarter och en mängd recept. www.systembolaget.se I drycknyckeln finns recept med tillhörande dryckesförslag, man kan också söka efter ett passande recept till ett vin man har hemma. VÅRKÄNSLOR TILL VARDAGS Knäckehjärtan från Leksandsbröd gör frukosten lite roligare. I Sverige äter vi 3,8 kg knäckebröd per person och år - sedan 1929 har Leksandsbröd bakat knäckebröd i byn Häradsbygden. Frukosttips Sara och Martha skrev att de vill ha tips på bra frukostar och mellanmål. Jag skickar frågan vidare. Skicka in era bästa frukosttips! Här kommer min absolut bästa frukosträtt. Den innehåller allt som kroppen behöver - man mår bra ända fram till lunch. Havregrynen ger kolhydrater, energi. Linfrö håller magen igång. Solrosfröna ger mineraler och nyttigt fett. Aprikoserna innehåller järn, C-vitamin och snabb energi. Mjölken ger nödvändigt protein och tillskott av kalk. Bananen sötar, ger energi, kalcium, fibrer och B-vitamin. V >?N :Y v*. ENKEL EFTERRÄTT Fräschare och nyttigare än parfait, men ändå väldigt gott och lite lyxigt. Mixa ca 250 g keso, 2 msk florsocker och ca 1 msk saft av pressad citron. Rör försiktigt ner nytinade hallon (eller färska halvmosade). Servera i små glas. Energifrukost Blanda i en burk 5 dl havregryn, 112 dl solrosfrön, 112 dl linfrö, ca 5 torkade aprikoser i småbitar. Förvara i en burk. På morgonen tar du ca 1 dl av grynblandningen och blandar med 2 dl mjölk i en kastrull. Låt puttra ca 3 minuter. Skiva i en halv banan efter halva tiden. Servera med mjölk. Variationer: ta rågflingor i stället för havregryn, ta psyllumfrön i stället för linfrö, byt ut aprikoserna mot katrinplommon eller annan torkad frukt. Självklart kan man koka gröten med vatten, men det blir nyttigare och godare med mjölk. Minimjölk funkar bra i gröten. KIWISYLT »En jätteenkel och god sylt som man kan göra i väntan på egna bär och frukter. Skala och hacka 1 kg kiwifrukter (10-12 stycken), gärna i matberedare eller med mixerstav. Lägg detta i en kastrull tillsammans med 1 kg syltsocker. Koka under omrörning i 5 minuter. Ta grytan från värmen, skumma och låt stå 15 minuter. Häll upp på varma burkar.« Siv Ullman »Jag har gjort många dumheter och det tänker jag fortsätta med. Det är de som är kryddan i livet.« Birgitte Bardot PRIMULASALLAD Ann har skickat in ett recept på en fräsch och god rätt som passar när man vill ha ett lite mer matigt tillbehör. Ett mellanting mellan en sås och en sallad. Primulasalladen passar på en buffé eller till grillat. Blanda 500 g keso, ca 1 dl gräddfil, 112 dl lättmajonnäs och 1 msk fransk senap i en serveringsskål. Tärna 1 gurka och 2 syrliga äpplen med skalet kvar. Rör ner detta. Skiva 1 rejäl knippa rädisor och vänd ner dem. Smaka av med salt och peppar. Tips! Man kan också röra ner kokta pastaspiraler eller kall tärnad potatis om man vill ha salladen ännu matigare. Den franska senapen kan man byta ut mot curry när man vill variera. Ann Lindwall Olsson, Lund Skriv till Annas Curry, Box 6630,11384 Stockholm / anna.gidgard@forlaget.ica.se
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40