Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 REVBENSSPJÄLL MED STJÄRNANIS OCH KRY
DDIG RÄTTIKA FÖR 4 PERSONER 1 kg tunna revbensspjäll olja till stekning SÅS: 1 dl sojasås 1 tsk sesamolja 2 msk farinsocker 8 stjärnanis (hela) 1 tsk grovkrossad svartpeppar 2 vitlöksklyfta 3 krm ingefära 2 dl chilisås (ketchup) TILL SALLADEN: 1 / 3 purjolök 1 morot 300 g rättika 2 tsk salt 1 limefrukt 1/2 kruka färsk koriander 8 droppar sesamolja ev 1 msk mirin 1 msk socker salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Rör ihop ingredienserna till såsen. 3. Salta och peppra köttet generöst på båda sidor. Bryn det i en het stekpanna i olja. 4. Lägg köttet i en ugnsform, pensla det med hälften av såsen. Se till att stjärnanisen fördelas jämnt över köttets ovansida. Sätt in i ugnen på mellersta falsen i 1 timme. 5. Skiva och strimla purjolök, morot och rättika fint. Blanda med 2 tsk salt. Låt stå i 10-15 minuter. Krama ut all vätska som bildats. 6. Pressa juicen ur limen. Grovhacka koriandern. Blanda detta med sesamolja, mirin och socker. Salta och peppra. Häll det över salladen. 7. Skär spjällen i bitar. Servera med salladen, resterande sås och eventuellt med ris. Tillagning: 30-35 minuter Energi:Fett: * Fibrer: * FÖR ALLA? Innehåller inte gluten, ägg eller mjölk. DRYCKESTIPS: Rött vin: 2000 Montalto Syrah, Sicilien (nr 32413, 65 kr). 1995 JP Barrel Selection, Portugal (nr 22010, 74 kr). DUKNINGSTIPS: I stället för blommor, ställ fram färska örter i en skål. Vackert att se på och gott till maten. Mynta eller koriander passar extra bra till den här rätten. Duk av tyg från Marimekko. Mattallrik Höganäs. Resten privat
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40