Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4 Italienskt med vårkänslor När gänget
från teveserien Heja Björn ses för att odla vårkänslorna blir det plockmat som tar tid att äta. En generös italiensk middag med sensuell fingermat och lockande dofter. Maten får gärna gå snabbt att laga, men däremot ta lång tid att äta. Några smakrika, doftande miniförrätter att börja med. En varmrät t med kalkon, oliver och vermouth. Och som perfekt avslutning en dessert med frukt som man doppar i amaretto och mascarpone. AV ANNA GIDGÅRD RECEPT JACOB GRAY FOTO ERIC JOSJÖ GRILLAD PAPRIKA MED RICOTTAOST FÖR 4 PERSONER ca 300 g grillad paprika på burk 2 msk pinjenötter 112 ask ricottaost, å 250 g salt, peppar kapris (med eller utan stjälk) till garnering ev olivolja GÖR SÅ HÄR: 1. Häll av paprikan i en nätsil. Rosta pinjenötterna i torr het panna. Låt ev ricottaosten rinna av något i ett kaffefilter. 2. Skär paprikan i ca 3 cm breda remsor. Lägg dem på en skärbräda. Rör ihop ricottaost och pinjenötter. Salta och peppra 3. Lägg ca 1 tsk av ostblandningen på varje paprikabit. Rulla ihop och lägg upp på ett fat. Garnera med kapris. Droppa ev över lite extra olivolja. FÖR ALLA? Grillad paprika med ricottaost innehåller inte gluten och ägg. Mjölk ingår. Ändra till mjölkfritt så här: uteslut ricottaosten och använd tofuost i stället PARMASKINKA MED PESTOBÖNOR FÖR 4 PERSONER 1 burk naturella vita bönor eller kidneybönor, 410 g 3 msk pesto 1 tsk sambal oelek 1 tsk pressad citronjuice salt, peppar 1 paket parmaskinka, 80 g baguetteskivor ev färsk basilika till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Häll av och skölj bönorna i kallt vatten. Blanda bönorna med pesto och sambal. Smaksätt med citronjuice, salt och nymalen svartpeppar. 2. Lägg upp parmaskivorna på skivad baguette. Skeda på chilipestobönorna. Garnera gärna med små basilikablad. FÖR ALLA? Parmaskinka med chilipestobönor innehåller mjölk och gluten. Ägg ingår inte, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i både bröd och pesto. Välj glutenfritt bröd så passar rätten även den som inte tål gluten. BRUSCHETTA MED CHAMPINJONER FÖR 4 PERSONER 8-10 vita, hårda champinjoner 1 vitlöksklyfta 1/2 kruka rucolasallad 2 msk olivolja 1 msk rödvinsvinäger salt, peppar 4 skivor lantbröd GÖR SÅ HÄR: 1. Skiva champinjonerna mycket tunt. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Strimla rucolasalladen grovt. 2. Blanda alltihop med olivolja och vinäger. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar. 3. Rosta 4 skivor lantbröd och lägg upp på ett fat. Skeda på champinjonsalladen. Droppa över lite extra olivolja. FÖR ALLA? Bruschetta med champinjoner innehåller inte mjölk eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i brödet Gluten ingår. Ändra så här till glutenfritt: byt ut lantbrödet mot något gott glutenfritt bröd.
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40