Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 LÄTTHALSTRAD LAX MED AVOKADO- & SJÖG
RÄSSALLAD Gröp ur och grovtärna 2 avokador. Rosta 1 1/2 msk sesamfrön. Klipp 1/2 sjögräsark (nori) i fina strimlor. Blanda detta med 2 msk olivolja, 1 msk risvinäger eller äppelcidervinäger och 1 msk mirin (alkoholfri söt sake) eller 2 tsk socker. Vänd ner 150 g skalade räkor. Salta och peppra. Lägg upp snygga högar av salladen på tallrikar. Stek 4 bitar laxfilé å ca 125 g i en het lätt oljad stekpanna i 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg upp laxen bredvid avokadosalladen. Garnera gärna med strimlade noriark. SWEET CHILI Sweet chili har på kort tid blivit något av en asiatisk ketchup. En sötsur sås med chili-sting som passar att servera till många wokrätter, speciellt passande till fisk, räkor och kyckling. Kan också användas i matlagningen i tex grytor och såser. Innehåll i några vanliga märken är socker, vatten, risvinäger eller ättika, vitlök och salt. RISVINÄGER Risvinäger är en klar, ljusgul vinäger som har en mild smak. Risvinäger görs av jäst ris. Risvinäger kan ersättas av utspädd vitvins- eller äppelcidervinäger. MISOSOPPAMED FISKBULLAR OCH PURJOLÖK Koka 4 portioner misosoppa enligt anvisning på paketet. Finstrimla den vita delen av en purjolök. Dela 12 naturella fiskbullar (1 burk å ca 300 g) på mitten. Värm dem och purjolöken i soppan på låg värme i 3-4 minuter. Fördela soppan i djupa skålar. Klipp ev fina strimlor av 1 sjögräsark (nori). Strö dem över soppan tillsammans med lite klippt krasse. MIRIN Mirin påminner i färgen om risvinäger. Men den söta drycken är något mer trögflytande. Mirin är en söt sake (japansk risbrygd) med låg alkoholhalt som har många användningsområden. r - ASIATISK FISKSÅS Asiatisk fisksås (fish sauce) är en smaksättare som kallas Asiens salt. Fisksåsen är framställd av fermenterad, saltad ansjovis. Används droppvis för att ge sälta men även »karaktär» till asiatiska anrättningar. MISO Miso är vanligtvis en tjock paste gjord på sojabönor samt vete, ris eller korn. Är basen i den proteinrika misosoppan. Misosoppa kan nu köpas i buljongpulverform. NORI Nori är torkat sjögräs i lövtunna, rostade ark som används till bl a sushi och soppor. Buffé 4 /200 2 AGGNUDLAR MED WOKADE GRÖNSAKER OCH SOJAMARINERAD BIFF Krydda 4 skivor utskuren biff med salt och peppar. Häll 1/2 dl japansk soja i en djup tallrik. Pressa ner 1 vitlöks klyfta. Vänd biffen flera gånger i marinaden. Låt marinera i 10-15 minuter. Koka 250 g äggnudlar enligt anvisningarna på paketet. Sila av vattnet och håll varmt. Stek köttet i en het lätt oljad stekpanna i ca 3 minuter på varje sida. Stek eller woka 1/2 huvud grovstrimlad salladskål, 1/2 finhackad chilifrukt samt 2 små fint skivade morötter med 2 msk olja i ca 2 minuter. Smaksätt med 2 msk teriyakisås, salt och peppar. Fördela nudlarna i djupa tallrikar med grönsakerna. Skär strimlor av biffen och lägg ovanpå.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40