Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 Snabbt & lättlagat Max AV BIRGITTA R
ASMUSSON (ICA PROVKÖK) FOTO ARNE ADLER RECEPTEN ÄR BERÄKNADE FOR 4 PORTIONER 500 kcal Kasslersallad med couscous Koka upp 3 dl vatten och 1/2 tsk salt i en kastrull. Tillsätt 3 dl couscous. Dra kastrullen från värmen och lå t couscousen stå att svälla unde r lock i ca 5 minuter. Rö r om och låt kallna. Strimla 300 g kassler. Skölj och strimla 1/2 gurka . Skölj, kärn a ur och strimla 1 gul paprika. Skölj och halvera ca 10 körsbärstomater. Vispa eller skaka ihop en dressing av 1 msk senap, 1 msk vinäger, 1 msk kapris , 3 msk olja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Blanda couscousen med kassler, gurka, paprika och tomat . Häll över dressingen. Servera med bröd. Fiskfilé på grön botten Skölj och strimla 8-10 salladslökar och 1 fänkålsstånd. Fräs det gröna i 1 msk olja. Krydda med 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Pressa juice från 1 apelsin. Skala och skiva 1 apelsin. Rör ner i grönsakerna. Låt småkoka i 2-3 minuter. Skär 1 stor fiskfilé (ca 600 g) i 4 bitar. Vänd dem i 1-2 msk vetemjöl blandat med 1 tsk salt och 1/2 tsk citronpeppar. Stek dem i 2 msk olja i 3-4 minuter per sida. Lägg fisken över grönsakerna. Garnera med timjankvistar. Servera med klyftpotatis. Primörsoppa Skrapa ca 200 g minimorötter och skär ev i bitar. Skölj och strimla 2 selleristjälkar och 4-5 salladslökar. Koka upp 12 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten). Lägg i alla grönsaker och 1 dl pastasnäckor. Låt koka ca 10 minuter. Lägg i 200 g räko r utan skal sam t 1 burk sparris (ca 200 g). Hetta upp soppan . Servera med baguette gratinerad med örtsmör. Chiligryta sin carne Skölj och kärna ur 2 gula paprikor. Skala 2-3 potatisar och 1 gul lök. Tärna paprikan , löken och potatisen. Värm 2 msk olja i en gryta stor nog för soppkök. Lägg i grönsakerna och fräs dem glansiga i ca 5 minuter. Pressa i 1-2 vitlöksklyftor. Tillsätt 1 grönsaksbuljongtärning och 1 liter vatten. Låt småputtra i ca 5 minuter. Rö r ner 1 burk (ca 400 g) väl avrunna röda böno r och 2 toma - ter skurna i tärningar. Krydda med 1 tsk basilika, 1 tsk salt, 1 msk paprikapulver och 1 krm kajennpeppar. Låt koka upp. Servera grytan med bröd . Indonesisk filégryta Lägg ca 70 g glasnudlar i kallt vatten så att de mjuknar, eller koka enligt förpackningens anvisning. Skala och hacka 1 gul lök. Smält 2 msk margarin eller smör i en gryta. Fräs lök, 2 dl gröna linser, 1 msk curry, 1 msk spiskummin och 1 tsk gurkmeja i några minuter utan att det ta r färg. Strimla 400 g fläskfllé. Låt det fräsa med i grytan några minuter. Tillsätt 6 dl hönsbuljong (tärning + vatten). Låt grytan kok a i ca 20 minuter. Skala 2 morötter och strimla dem fint. Skölj och strimla 1 liten purjolök. Lägg ner i grytan nä r 10 minuter återstår av koktiden. Krydda med 1-2 msk färsk riven ingefära, 1-2 tsk salt och 1/2 krm kajennpeppar. Lägg i glasnudlarna. Hetta upp . Bröd hö r till.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40