Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Ta hand om vårkänslorna Det blev inge
n strimma i år. För Ove som lärde oss at t njuta av vårens lustbarhet finns inte mer. Ove visste vad det innebar att uppleva strimman. Det lärde han sig för flera decennier sedan. På den tiden då han spenderade en och annan dag på Den Gyldene Freden tillsammans med skriftställare, konstnärer och annat löst folk. Freden kanske inte direkt förknippas med ljus och vårkänslor, men inget kan vara mer fel. För det var där som våren gjorde sitt antågande. Det var när solen orkade upp så högt över takåsarna i Gamla stan att den lyckades lysa in med en tunn strimma pä bordet närmast gatan. Då var det vår. Då firades strimman. Det var tulpaner på borden den dagen, och stammisarna fylldes med vårkänslor. Så har Ove berättat. Givetvis skulle han ha gjort det på sitt sätt, lite större och svulstigare och med lite mer »sväng«. Men i vilket fall: att fira våren är något speciellt. Det ska spritta i kroppen, det ska värka lite som »då knoppar brista«. Ljuset, strimman som vi längtat så länge efter, blir aldrig vackrare. Det blir bara kraftigare. Strimman är som primörerna, de blir också kraftigare och slutar så att vara efterlängtade delikatesser. Ta väl hand om vårkänslorna. Umgås och ha det trevligt runt matbordet - det behöver inte vara så komplicerat. Lite enkelt plock till förrätt, en kyckling- eller kanske en kalkonfilé med pasta till varmrätt och så något sött efteråt. Om det låter frestande är det bara att bjuda in. Recepten finns med början pä nästa sida. Nästa år ska vi fira strimman igen! TONY WALLIN CHEFREDAKTÖR Ät & må gott! Jag vill gärna berätta att vi nyligen inlett samarbete med Friskis&Svettis och ViktVäktarna. Tillsammans vill vi inspirera kunder och personal till att äta bättre och röra sig mer. Samarbetet ingår i ICAs stora satsning »Hälsa 2002« som handlar om mat, motion och allmänt välbefinnande. Som namnet antyder sker avstampet i år, men det är meningen att hälsosatsningen ska leva vidare mycket längre än så. Vi startar med en rad olika aktiviteter. Instruktörer från Friskis&Svettis kommer t ex att medverka vid olika ICA-arrangemang, det blir information om Friskis & Svettis sommarjympa i sommarfoldern och i butikerna, och för att hjälpa nya motionärer att hitta sin egen träningsform erbjuder ICA och Friskis&Svettis en rad aktiviteter som höjer välbefinnandet. Tillsammans med ViktVäktama planerar vi bland annat att genomföra kurser i våra butiker, och vi kommer också att bjuda på poängsatta recept efter ViktVäktamas modell. I butikerna vill vi göra det lättare art hitta exempelvis nyckelhålsmärkta produkter, och här jobbar vi för en tydligare skyltning. Så håll utkik efter allt som är på gång - vi kommer att ha mycket att erbjuda! Kenneth Bengtsson VD ICA Handlarnas AB Italiensk meny 4 Njut ute 11 Receptregister Bruschetta med champinjoner 4 Burgare <& päronsallad 25 Chiligryta sin carne 34 Chokladtårta 28 Energifrukost 16 Fiskfilé på grön botten 34 Fruktsallad med vit choklad 15 Fryst jordgubbstårta 28 Grekisk kycklingsallad 13 Grillad paprika med ricottaost 4 Grön löksoppa eller kajpsoppa 32 Hallonkeso 16 Hemgjord ananasglass 15 Honungssötad mascarpone 9 Quick & Easy 19 Indonesisk filégryta 34 Kalkon med oliver och vermouth 7 Kasslersallad med couscous 34 Kiwisylt 16 Kycklingspett med purjolök och paprika 20 Lantbröd med parma, tomat och mozzarella 12 Lätthalstrad lax med avokadooch sjögrässallad 21 Misosoppa med fiskbullar 21 Panini med rostbiff 12 Parmaskinka med pestobönor 4 Pasta med balsamvinäger och kalkonrullar 12 Gröna lökar 31 Max 500 kcal 34 Pesto med ramslök 32 Primulasallad 16 Primörsoppa 34 Quomwok med cashewnötter och chilisås 20 Revbensspjäll med stjärnanis och kryddig rättika 23 Schwarzwaldtårta 28 Varm lök- och potatissallad 32 Ångad torsk med sesamfräst svamp och spenat 22 Äggnudlar med wokade grönsaker och sojamarinerad biff 21 Rer vårrecept finns på www.ica.se r I— Redaktion , tel : 08-728230 0 Redaktion , adress : Box 6630,11 3 8 4 Stockholm E-post : red.buffe@forlaget.ica.se Annons , tel : 021-19400 0 Annons , adress : Stora gatan 41 , 721 8 5 Västerås ICA Kundkort : 033-47479 0 Övriga frågor : 020-8 3 3 3 3 3 (vardagar 9-16 ) Prenumeration : 021-19460 2 Pris: 22 0 kr/helår Chefredaktör : Tony Wallin Ansvarig utgivare : Kenneth Bengtsson Redaktionssekreterare : Anna Gidgård Kock : Jacob Gray Redaktionsassistent : Richard Carlsson Annonssäljare : Glenn Braun 021-19425 6 Redaktionsråd : Eva Buren, Irene Falkbrink Norrman, Jan-Åke Karlsson, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg , Nina Tarukoski, Marie Lindgren Produktion : ICA förlaget A B Repro : Done Tryckeri : Roto Smeets
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40