Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 Olle Sarri Ålder: 30 Gjort tidigare:
Gjorde små inhopp på teve redan som barn. Har gjort sketcher för Bullen, spelade kommunist i filmen Tillsammans, var skådis i c/o Segemyr på teve, har turnerat med Magnus Uggla och skrivit och stått på scen med Ainbusk singers. Med mera. Familj: Inga och Lasse Sarri heter Olles föräldrar, båda skådisar. Har också en bror, och flickvän. Aktuell: I serien Heja Björn, som också fortsätter i höst Favoritmat: Älg i olika anrättningar. Och våfflor! Gustav Boman Ålder: 34 Gjort tidigare: Har bl a regisserat c/o Segemyr och skrivit Mitt i livet Började som ateljéarbetare som 18-aring. började klippa film och även att skriva. Har gjort en hel del konstnärliga filmer. Familj: Annika och barnen Elvira, Alfred och Greta. Aktuell: Har skrivit Heja Björn, som fortsätter i höst Har fått en manusbeställning från SVT och sitter nu tillsammans med Erik Haag och skriver. Favoritmat: Skaldjur i alla former. Helena af Sandeberg Ålder: 30 Gjort tidigare: Spelat i allt från Tomten är far till alla barnen och Rederiet till olika pjäser. Har också varit med i Magnus Ugglas show på Börsen. Familj: Har pojkvän. Pappa och syster. Aktuell: Repeterar pjäsen Stillestånd av författaren till Trainspotting, som kommer upp på Orionteatern i april. Favoritmat: Inget går upp mot en riktigt bra sushi. Nä r teveserien Heja Björn skulle lanseras på TV 4 gjordes det med ett antal helt galna trailrar. Speakern utlovade en serie med ett innehåll man aldrig tidigare skådat. Ganska kaxigt lovat. Men faktum är at t det stämmer ganska väl med utfallet. Humorn i serien går lite ut på at t visa at t vi alla inte ä r mer än människor, med allt vad det innebär av avundsjuka, lathet, sexfantasier och smålögner. Huvudpersonerna i serien, ett par i trettioårsåldern boendes i villa utanför stan, spelas av Helena af Sandeberg och Olle Sarri. Peter Wahlbeck spelar Olles halvtokige bror som gör allt för att störa parmiddaga r och myskvällar. Manuse t är skrivet av Gustav Boman tillsammans med Erik Haag , och man kan ju inte låta bli att undra var de fått allt ifrån. -De t mesta är självupplevt. En del har vi också lånat av våra mammor. Och en del från våra pappor, tillägger Gustav. Mycket av manuset blev till p å en gård i Italien, med Eriks och Gustavs familjer bankande på dörren dä r de satt instängda och skrev medan de andra ville åka och bada. Därför känns enkla italienska rätter som perfekt festmat när några av de numera goda vännerna ses i Gustavs kök i Gamla stan (nyfikna turister trycker sina näsor mo t köksfönstret då och då , men ingen där inne verkar bry sig). Det är ett härligt bohemiskt kök med bara en massa udda porslin och glas. Köket är helt barntillåtet, och dä r finns till och med ett litet skåp där små barn får plats att gömma sig. -Jus t det här köke t hade faktiskt en viss betydelse för serien, berätta r Gustav. Några av skådespelarna ha r fått provspela för sin roll här inne. Gustav håller på at t bli en allt bättre matlagare - med tre barn i huset går det inte at t undvika att få en viss träning . Olle lagar också mycket mat hemma . Ha n har alltid tyckt om en riktigt saftig biff, och i veckorna äter han fortfarande en hel del kött . Men till helgen nä r hans tjej kommer hem blir det annat. Ho n ä r vegetarian, så helgmaten är vegetarisk. -Ja g ha r börjat gilla det mer och mer. Det trodde jag aldrig, säger Olle. Helena däremo t lagar inte speciellt mycket mat. Däremo t rinner snålvattnet när förrätterna ställs fram på bordet - hon älskar god mat. Att umgås så här run t en god middag är idealet. -Me n själv ha r jag väldigt dåligt självförtroende vad gäller matlagning. Jag skulle aldrig kunna ta en titt in i skafferiet och slänga ihop någo t gott utifrån vad som finns där. Men min kille är jätteduktig. Så jag är lite bortskämd. Den italienska meny som lagas i Gustavs kök idag är otroligt enkel. Det går at t slänga ihop allting en fredag efter jobbet och ändå hinna klart tills gästerna kommer. Men menyn fungerar också jättebra at t laga tillsammans; först gör man förrätterna och njuter av dem, sedan ta r man en paus och gör varmrätten. Och så likadan t med desserten. Italiensk ma t får ju gärna ta flera timmar at t äta.
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40