Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Quick & Eas y Quick&Easy är vinjette
n för Buffékökets enklaste rätter. Med en liten insats kan du laga både spännande och läckra rätter. SOJASAS Sojasås är den mest använda asiatiska såsen i Sverige. Man kan välja mellan kinesisk, japansk och indonesisk (i de vanliga butikerna). Grunden för en god sojasås görs genom en brygg- och jäsningsprocess av sojabönor, vete, salt och vatten. Karaktären hos de sojasåser som är vanligt förekommande i Sverige varierar en hel del, och de kan passa olika bra till olika rätter. Japansk soja är den enda som passar till sushi och liknande rätter som dippsås. Den kan också användas som smakförstärkare och vara såsbas. Den kinesiska, som är kraftigare och oftast något saltare, passar bra till allt ifrån att krydda upp brunsåsen till wokrätter. Den indonesiska »ketjap manis« är sötare och passar till såväl wok- som grillrätter. H QUORNWOK MED CASHEWNÖTTER OCH CHIUSÅS Skär 2 tomater i grova tärningar. Skär 8-10 savoykålsblad (skär bort den grova stammen) i strimlor. Finhacka 1 vitlöksklyfta. Stek eller woka 1 påse tinade quornbitar (ej panerade) med 2 msk olja i 3-4 minuter eller tills de fått fin färg. Lägg i grönsakerna samt 1 dl cashewnötter och låt steka med i ett par minuter. Rör ihop i 1/2 dl sweet chilisås, 1 dl vatten, 1 msk konc grönsaksfond och 1 msk japansk soja. Häll detta över woken och låt koka ihop i ca 1 minut. Salta och peppra. Servera med nudlar eller ris. KYCKLING SPETT MED PURJOLÖK OCH PAPRIKA Skär 4 kycklingfiléer på längden i 3 lika delar. Trä på spett. Krydda spetten med salt och peppar. Stek dem i en het lätt oljad stekpanna i ca 3 minuter på varje sida. Häll över 112 dl teriyakisås och låt vätskan koka ihop i ca 2 minuter tills den blivit simmig i konsistensen. Vänd spetten efter halva tiden. Woka eller stek 1/2 strimlad, tvättad purjolök och 1 strimlad paprika hastigt i en het panna med 1 msk matolja. Salta och peppra. Fördela grönsakerna på tallrikar, lägg på spetten och strö över lite sesamfrön. Servera med ris i små skålar bredvid. TERIYAKISÅS Teriyakisås är gjord med en sojasås som grund. Dessutom ingår vin, socker och kryddor. Såsen är mycket användbar till marinader, som smakförstärkare i såser och som »glaze« vid grillning.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40