Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 KALKON MED OLIVER OCH VERMOUTH FÖR 4
PERSONER 500 g kalkonbröst, hel bit eller schnitzlar (alt kycklingfilé) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor salt och peppar 3 dl risoni (pasta i risform) 1/2-1 paket saffran, å 1/2 g 2-3 msk olivolja, till stekning 21/2 dl torr vit vermouth pressad juice av 1 citron (ca 3/4 dl) 1 tsk socker 12 gröna oliver 12 svarta oliver, t ex calamata 1 kruka persilja 1 msk smör GÖR SA HÄR: 1. Skär ev kalkonbröstet i cm-tjocka skivor. Skala och finhacka lök och vitlök. Salta och peppra kalkonskivorna. 2. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt saffran i kokvattnet. 3. Bryn kalkonskivorna i en het stekpanna med 2 msk olivolja. Stek dem nästan färdiga och lägg sedan över på ett fat. 4. Häll lite mer olivolja i stekpannan och fräs sakta lök och vitlök. Tillsätt vermouth, koka upp, sänk värmen och låt puttra under lock i 2-3 minuter. 5. Lägg i kalkonskivorna. Tillsätt citronjuicen, socker och oliverna. Låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Grovhacka 1 kruka persilja och rör ner precis före servering, tillsammans med smöret. Servera med risoni eller färsk pasta. Tips! I stället för vermouth kan man använda vitt matlagningsvin. Smaka gärna av såsen med några droppar olivspad. FÖR ALLA? Kalkon med oliver och vermouth innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Tillbehöret risoni innehåller gluten. Kontrollera även så att inte mjölk och ägg ingår i risoniprodukten. Välj ris i stället för risoni vid ev allergi.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40