Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 AV BERIT PAULSSON FOTO: LARS PAULSSO
N me d vinbä r & plommo n I augusti vill jag bjuda på kyckling med mycket vinbär i såsen. Det blir en middag med härlig smak av svensk sensommar. Kanske kan vi duka ute mot söderväggen och garnera bordet med stora vinbärsblad och plommon i olika färger. • I vår trädgård, vid staketet, plockar jag stora, vackra vinbärsklasar från grannens enorma vinbärsbuskar. Jo, jag har fått lov fastän vi små röda pärlor över maten. Plommonträd har vi själva, har egna bär, men de är betydligt mindre och sitter glesare på grenarna. Jag fryser alltid in några fina klasar också till senare tillfällen. En god och vacker "krydda" att strö otinade som VINBAR S - KYCKLIN G FÖ R 4 PERSONE R 4 kycklingfiléer, ca 500 g, eller 4 kycklingdelar, ca 1 kg smör 2 vitlöksklyftor Vi dl vitt vin eller 1 msk pressad citron + 2 msk vatten IV2 msk kycklingfond 2 tsk fransk senap 1 tsk rosmarin 3 msk röd vinbärsgelé 2 tsk kinesisk soja 2Vi dl matlagningsgrädde 1 dl röda vinbär GÖ R S Å HÄR : 1. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna eller låt kycklingdelarna (bröst/lår/ben) steka ca 10 minuter på varje sida. 2. Under tiden, skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör i en traktörpanna. 3. Tillsätt vin, kycklingfond, senap, rosmarin, gelé, soja och grädde. 4. Lägg i kycklingen och låt den koka ca 10 minuter i såsen. Strö över färska vinbär. Servera med lättkokta grönsaker. och vissa år när skörden är riklig passar vi på att laga några goda desserter. Det enkla är oftast det godaste. Här steker vi dem i smör och smaksätter med honung, citron och rostad mandel. Mmm så gott med en klick glass. Njut av allt det goda sensommaren har att erbjuda. HONUNGS - P j LOMMON FÖ R 4 PERSONE R 12-16 plommon 1 dl skalad sötmandel 3 msk smör rivet skal av Vi citron 4 msk honung GÖ R SÅ HÄR : 1. Dela och kärna ur plommonen. 2. Dela mandeln på längden. Rosta den i en torr, het stekpanna tills den får lite färg. Ta upp mandeln. 3. Smält smöret i pannan och lägg ner plommonen. Fräs dem några minuter. Rör ner citronskal och honung. 4. Servera plommonen ljumma med lite vaniljglass eller matlagningsyoghurt. Garnera med mandeln.
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32